Apraksts

“DNS” aizsāk jaunu detektīvromānu sēriju, kurā noziegumus izmeklē psiholoģe Freija un detektīvs Huldars.

Savās mājās Reikjavikā tiek atrasta brutāli nogalināta jauna sieviete, un vienīgais liecinieks, kurš varētu sniegt kādu informāciju par šausminošo slepkavību, ir upures septiņus gadus vecā meita Margrēta, bet viņa atsakās runāt... Drīz pēc tam tiek nogalināta vēl viena sieviete.

Izmeklēšana kļūst sarežģītāka. Slepkava sūta savādas norādes, bet nav zināms, vai policija spēs tās atšifrēt. Detektīvs Huldars un psiholoģe Freija, kura ir specializējusies darbā ar vardarbību pārcietušiem bērniem, ir spiesti strādāt pie lietas izmeklēšanas kopā. Freija neuzticas policijai un vēl mazāk – Huldaram, jo vēl nesen, iepazīstoties ar viņu kādā bārā, Huldars bija teicis, ka strādā par galdnieku. Tomēr psiholoģe ir apņēmības pilna aizsargāt mazo Margrētu...

Irsa Sigurdardotira (Yrsa Sigurðardóttir, dz. 1963) ir atzīta islandiešu kriminālromānu rakstniece, kuras darbi ir tulkoti un izdoti vairāk nekā 30 valodās. 

No islandiešu valodas tulkojusi Inga Bērziņa.


Ik reizi, paņemot rokā Irsas Sigurdardotiras sarakstītu grāmatu, esam droši, ka tajā atradīsim kādu lielisku stāstu. Arī jaunais romāns “DNS” nav izņēmums. Interesanti personāži, meistarīgi izraudzīts fons un elpu aizraujoši sižeta līkloči to padara par pikantu un satraucošu lasāmvielu.
P. Robinsons, angļu kriminālromānu rakstnieks

Irsa Sigurdardotira profesionāli iepazīstina ar spēles dalībniekiem, uzbūvē apkārtējo pasauli un, kas vēl svarīgāk, aizraujoši iesāk pirmo romānu no jaunās “Bērna mājas” sērijas. Lasītājam atliek tikai iekārtoties ērtāk un iejusties Reikjavikas un spriedzes piesātinātā detektīvromāna gaisotnē.
RT Book Reviews

Es saprotu, kāpēc tik daudziem patīk Irsas Sigurdardotiras grāmatas. Tās ir tik saistošas, spridzīgas un lieliski uzrakstītas.
Džeimss Patersons, amerikāņu rakstnieks

Irsas Sigurdardotiras romānus raksturojošā iezīme ir autores īpašā māka atainot cilvēku savstarpējās attiecības un pavisam ikdienišķās, ierastās situācijās prasmīgi ievīt tumšus noslēpumus.
The ArtsDesk

Ja jums tīk notikumiem bagāti un aizraujoši detektīvromāni, ņemiet šo! “DNS” ir vienlaikus skarbs un emocionāls darbs un lielisks atzītas islandiešu rakstnieces jaunās sērijas pirmais romāns!
M. Hanna, angļu detektīvromānu rakstniece

Iesaki draugiem