Apraksts

Šī ir trešā grāmata par doktoru Proktoru un viņa draugiem. Šoreiz stāsts ir par tuvāko pasaules telpu, doktora Proktora spēka dzērienu, par to, kā zeķes PATIESĪBĀ pazūd no veļas mašīnam, par īstiem varžu cilvēkiem, žņaudzējčūskām kanalizācijā, par baisām vafeļpannām un līdz galam nepārbaudītām līdzsvara kurpēm.
Šī ir vēl viena lieliska Doktora Proktora grāmata, pilna draiskulīgu izgudrojumu un milzumu humora.

No norvēģu valodas tulkojusi Marta Roķe.


"Pārdroša, uzjautrinoša un pārdomas raisoša (...) Piedevām Nesbē raksta neticami smieklīgi par prieku gan lieliem, gan maziem"
Stīans Brūmarks, Dagsavisen

"Trakulīgi? Jā, nudien, un Jū Nesbē ar trešo grāmatu par doktoru Proktoru ir ticis galā spoži. Viņš neliedz sev pilnīgi neko, un rezultāts ir trakulīgs un neparedzams humors, garda lasāmviela lielam un mazam. Pa gabalu jūtams, ka autors grāmatu rakstījis ar baudu."
Linna T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

"Neprātīgs un līdz asarām smieklīgs stāsts... Trešā pakāpe Nesbē bērnu grāmatu sērijas raķetē iet gaisā ar blīkšķi (purkšķi), ko dzen uz priekšu neskaitāmas atsauces, asprātīga izdoma, dinozaurizmēra pārspīlējumi, burleski izgājieni Roalda Dāla stilā, pat iepīts mīlas stāsts."
Fredriks Vandrups, Dagbladet

"Kā bērnu grāmatu autors viņš ir teju ģeniāls. (...) Gards kumosiņš pēc kumosiņa gaida gan bērnus, gan mūs, pārējos. Pēra Dībviga zīmējumi ir tikpat traki un haotiski kā vienmēr un tādēļ ir absolūti perfekti proktorstāstiem. Vismaz tikpat stilīgas ir Nesbē asprātīgās valodas draiskulības."
Stavanger Aftenblad

"Nesbē bērnu grāmatu rakstīšanai pieiet nopietni. Viņš nododas augsta līmeņa valodiskām spēlēm."
Mete Hofsedegorda, Aftenposten

Iesaki draugiem