Apraksts

Apzinātība nozīmē pieņemt visu, kā tas ir, nevērtējot un nekontrolējot. Šāda pieeja ļoti atvieglo dzīvi, dāvā mieru, enerģiju, mazina stresu, atbrīvo no depresijas un trauksmes. Bet kā iemācīties dzīvot apzināti?

Grāmatas autore saka: “Apzinātība un elpošana iet roku rokā. Mēs piedzimstam apveltīti ar ideālu apzinātības instrumentu – elpu.” Izrādās, ka līdz apzinātai dzīvei ir tikai viens elpas vilciens. Ja, praktizējot apzinātību, atskaites punkts ir elpošana, tad iespējams pilnībā piedzīvot pašreizējo brīdi un atklāt sevī tik lielu spēku un gudrību, kādu pat nevarēja nojaust.

Grāmatā iekļauti 16 vingrinājumi, ko praktizējot apgūsiet kā apzinātu elpošanu, tā apzinātu dzīvi.

Roza Eliota (Rose Elliot) ir Lielbritānijā populāra veģetāro ēdienu šefpavāre – 1999. gadā viņai par ieguldījumu šajā jomā pat piešķirts karaliskās ģimenes apbalvojums. Pirms dažiem gadiem Roza dzirdēja kādu budistu mūku runājam par budisma galveno mācību – četrām cildenajām patiesībām. Dzirdētais Rozu pamudināja sākt meditēt, interesēties par budismu un rakstīt. No viņas pieredzes radusies šī iedvesmojošā grāmata. Roza Eliota ir arī Lielbritānijā iemīļotas grāmatas I Met A Monk autore.

No angļu valodas tulkojusi Lilija Berzinska.

Iesaki draugiem