Apraksts

Nejauša tikšanās var izmainīt visu...

Mansibū, neliela veikala īpašnieka, dzīve rit klusi un nesteidzīgi, līdz kādu dienu viņu uzrunā nepazīstama sieviete, lūdzot novērot viņas draugu, kurš dzīvo ielas pretējā pusē. Pārsteigdams pats sevi, Mansibū piekrīt, un pēc šīs dienas nekas vairs nav tā kā agrāk.
Tajā pašā laikā tuvējā kafejnīcā sēž Helēna. Pie viņas pienāk kāds vīrietis un pajautā, vai viņa gaidot Belivjē kungu. Tā kā dzīve šobrīd ir tik sasodīti garlaicīga, Helēna samelo un atbild: “Jā.”
Kad Helēnas un Mansibū ceļi krustojas, atklājas, ka skaistā pilsēta savās kafejnīcās un iekšpagalmos glabā vairāk noslēpumu, nekā tās iedzīvotāji vai viesi vispār spēj iedomāties...

Brita Restlunda, zviedru rakstniece un žurnāliste, jau vairāk nekā piecpadsmit gadu dzīvo Parīzē un raksta gan par modes, gan politiskās dzīves aktualitātēm. Viņu ieinteresēja Parīzes izdaudzinātā spēja apburt gan vietējos, gan tūristus, un par to viņa uzrakstīja romānu “Monmartras šarms”, kas jau ticis tulkots un izdots vairākās valstīs.

No zviedru valodas tulkojusi Rute Lediņa.


Romāns ikvienam lasītājam, kam savulaik patika arī Ninas Georges “Lavandu istaba” un Mjūrielas Barberī “Eža elegance”!
Amazon.co.uk

Tik daudz romānu lasīti par Parīzi, tomēr zviedru rakstniecei Britai Restlundai, kura jau 15 gadus dzīvo Parīzē, ir izdevies sarakstīt pavisam oriģinālu un humora piesātinātu stāstu par šo mīlētāju pilsētu. Intriga – vai pat vairākas – ir lieliska, un dialogi – dzirkstoši!
Aftonbladet

Britas Restlundas “Monmartras šarms” nav ierastais romāns, kurā viss centrējas tikai un vienīgi ap Francijas galvaspilsētu. Tieši meistarīgie personāžu un notikumu apraksti liek jums iemīlēt šo romānu neatkarīgi no tā, vai lolojat īpašas jūtas pret Parīzi.
Kulturen Magazine

Absolūta lasīšanas bauda! Parīze gluži vai atdzīvojas šajā brīnišķīgajā romānā, kurā lasām par sevis atrašanu, par to, cik svarīgi ir dzīvot ar pilnu krūti un nelaist garām dzīves piedāvātās iespējas.
Brew and Books Review

Iesaki draugiem