Apraksts

Vairāku gadu intensīvā dažādu psihoterapijas un konsultēšanas virzienu pieredzējušu speciālistu individuālā un kopīgā darba rezultātā ir tapusi kolektīvā monogrāfija KONSULTĒŠANAS UN PSIHOTERAPIJAS TEORIJA UN PRAKSE.

Grāmatas mērķis ir sniegt ieskatu psiholoģiskās konsultēšanas un psihoterapijas teorijās un metodēs, raksturojot gan klasiskās pieejas, gan aplūkojot mūsdienu attīstības tendences šajā jomā, parādot dažādo virzienu līdzības un atšķirības. Šī grāmata ir pirmais mēģinājums latviešu valodā parādīt mūsdienu psihoterapijas un konsultēšanas daudzveidīgo potenciālu, ne tikai veicinot izpratni par tā būtību, bet arī stiprinot psihoterapeitu savstarpējo dialogu ceļā uz kopīgo mērķi – garīgo veselību. Grāmata paredzēta dažādu virzienu psihoterapijas studentiem, profesionāliem pētniekiem un dažādu nozaru praktiķiem, kā arī cilvēkiem, kuriem ir saskare vai interese par psiholoģisko konsultēšanu un psihoterapiju.

Grāmatā ir apkopota informācija par psihoterapijas vēsturi, psihoterapijas organizāciju, būtiskiem psihoterapijas aspektiem: psihoterapeita personību un ētikas jautājumiem, pasaulē un Latvijā pieejamiem psiholoģiskās konsultēšanas un psihoterapijas veidiem: psihoanalītisko terapiju (psihodinamiskā psihoterapija, Junga analīze, psihoorganiskā analīze), kognitīvi biheiviorālo terapiju (biheiviorisms, kognitīvā terapija, kognitīvi biheiviorālā terapija un „trešā viļņa” kognitīvi biheiviorālā terapija), humānistisko un eksistenciālo psihoterapija (humānistiskā psiholoģija, geštaltterapija, eksistenciālā terapija), individuālpsiholoģiju, psihodrāmu, transpersonālo psihoterapiju un ģimenes terapiju. Viena no mūsdienu tendencēm psihoterapijā ir tās dažādu virzienu integrācija, līdz ar to grāmatā ietverta arī nodaļa par integratīvo pieeju konsultēšanā un psihoterapijā. Grāmatas saturs ir zinātniskos pētījumos balstīts un īpaši intersantu to padara praktiska “Annas” gadījuma analīze caur dažādo pieeju prizmu.

Grāmatas zinātniskās redaktores: Kristīne Mārtinsone, Dr.psych., Ieva Bite, Dr.psych., Velga Sudraba, Dr.med.

Grāmatas autori (satura secībā): Ginta Ratniece, Indra Majore-Dūšele, Kristīne Mārtinsone, Velga Sudraba, Guna Berga, Iveta Vītola, Sandra Mihailova, Ieva Bite, Baiba Purvlīce, Solvita Vektere, Irēna Goluba, Anita Pīlēna, Diāna Zande, Ilona Krone, Maruta Freimane, Ingrīda Indāne, Gatis Līdums, Sandis Ratnieks, Viktorija Perepjolkina, Ervīns Čukurs.

Grāmatas recenzenti: Juris Dragūns, Ph.D., Dr.h.c., Natālija Ivanova, Dr. Psych., Aleksejs Ruža, Dr.psych.

E-grāmatā pievienotas saites uz norādītajiem interneta resursiem.

Iesaki draugiem