Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Izmeklē komisārs Bruneti

Venēcijas kanālu juceklīgais labirints vienmēr ir bijis noslēpumiem vīts. Un slavenais operteātris La Fenice, protams, ir pieredzējis nāves visdažādākās izpausmes, bet nekad neko tik šausminošu un asinis stindzinošu kā pasaulslavenā diriģenta Maestro Helmuta Velauera noindēšanu izrādes laikā.
Policijas komisāru Gvido Bruneti, kuram pilsētas korupcijas labirinti nav sveši, pārsteidz lielais ienaidnieku skaits, kurus Velauers ieguvis ceļā uz slavas virsotni. Bet cik daudziem no tiem bija patiesi nopietns iemesls slepkavībai? 
Venēcijas skaistums lēnām drūp, bet ļaunums ir vienīgais, kas, gadiem ritot, nemazinās...

Donna Leona ir amerikāņu rakstniece, kura ilgus gadus dzīvojusi Venēcijā un visā pasaulē pazīstama kā komisāra Gvido Bruneti radītāja. Viņas kriminālromāni ir tulkoti un izdoti vairāk nekā trīsdesmit valodās, izņemot itāļu, pēc pašas autores lūguma. Donna Leona saņēmusi vairākas literārās godalgas, žurnāls The Times viņu ierindojis starp piecdesmit pasaules labākajiem kriminālromānu autoriem, un pēc viņas sarakstīto grāmatu motīviem uzņemts arī televīzijas seriāls par komisāru Bruneti.

No angļu valodas tulkojusi Linda Deičmane.


Venēcija ir ļoti piemērota kriminālromānu sižetam, un tiešām reti izdodas lasīt tik patiesi labi noslīpētu literāru darbu.
Mail on Sunday

Donnas Leonas radītais komisārs Gvido Bruneti ir ļoti cilvēcisks policists, mierīgs, bet arī emocionāls, un Venēcijai tik raksturīgā atmosfēra notikumu fonā ir īpaši valdzinoša.
The Times

Izveicīgi un prasmīgi savīts sižets, kas gan vēsta par noziegumu slavenas operas aizkulisēs, tomēr ir droši ieteicams arī tiem lasītājiem, kuri nav aizrautīgi operas un Verdi fani.
Kirkus Reviews

Lasītāju iepriecina ne tikai interesantais nozieguma izmeklēšanas apraksts, nepieviļ arī komisāra Bruneti privātās dzīves ainas, saskarsme ar tik atšķirīgajiem kolēģiem, kā arī šī viltīgā nozieguma atklāšana.
Publishers Weekly

Iesaki draugiem