Apraksts

Angļu rakstnieces Hollijas Smeilas romānu seriāla GEEK GIRL ceturtajā grāmatā "Viss, kas mirdz" (All That Glitters) galvenajai varonei Harietai Mennersai, kā vienmēr, nākas risināt neatliekamas problēmas, kuras galvenokārt izraisa attiecības ar vienaudžiem.

Harieta joprojām pārsteidz ar to, ka ikvienā dzīves brīdī savā atmiņā var atrast kādu vairāk vai mazāk atbilstošu faktu, jo viņa zina daudz. Arī to, ka vesela sirds sitas 70 reižu minūtē – pat tad, ja tā ir salauzta. Un Harietas sirds tāda ir, jo viņa ir izšķīrusies no sava puiša Nika, atgriezusies ar ģimeni mājās no ASV un novērsusies no vienīgajiem draugiem.

Taču nav iespējams izvairīties no došanās uz skolu, un to Harieta nemaz negrib. Viņa šim solim ir nobriedusi tik ļoti, ka apņēmības pilna ierodas skolā tad, kad tajā nav neviena skolēna. Un pārpratumiem pilnie piedzīvojumi sākas no jauna.

Negaidīts notikumu pavērsiens padara Harietu par populārāko personu teju visā pilsētā, katrā ziņā vidusskolas klašu skolēnu lokā jau nu noteikti, un meitene notic, ka beidzot ir atbrīvojusies no “nūģes” statusa. Taču vienīgā, kura tam atsakās noticēt, ir Harietas lielākā nelabvēle Aleksa. Viņa ieņem novērotājas pozīciju, kamēr Harietas aktivitātes sasniedz augstāko punktu. Vai tiešām Aleksai izrādīsies taisnība?

Stāsts par meiteni, kura nemitīgi un reizumis pat izmisīgi pūlas noskaidrot, kāda ir patiesībā un kāpēc viņa tāda ir, arī šoreiz neatstās vienaldzīgu nevienu – nedz tos, kam ir līdzīgas problēmas, nedz tos, kuri sen jau no tām ir izauguši!

No angļu valodas tulkojusi Daina Ozoliņa.

Iesaki draugiem