Apraksts

Pēc šīs grāmatas izlasīšanas uz savvaļas un mājas dzīvniekiem raudzīsieties citām acīm!

Gādīgs kā vāvere, uzticīgs kā krauklis, līdzjūtīgs kā meža klaidoņpele, skumjš kā briežumāte – vai tiešām dzīvniekiem var piedēvēt šādas īpašības un viņi izjūt tādas emocijas? Vai tad tik niansēta jūtu pasaule nav cilvēku privilēģija?

Aizrautīgais mežzinis Pēteris Vollēbens, pamatojoties uz jaunākajām zinātniskajām atziņām un tās paskaidrojot ar saviem novērojumiem un ilggadīgo pieredzi, ļauj lasītājam ielūkoties maz pazīstamā pasaulē: dzīvnieku savstarpējās attiecībās un emocijās. Izrādās, dzīvnieki ir mums tuvāki, nekā domājām.

FASCINĒJOŠI, IZZINOŠI UN – DAŽBRĪD – NETICAMI!

Pēteris Vollēbens (Peter Wohlleben, 1964) kopš bērnības sapņojis, ka reiz sargās dabu. Studējis mežsaimniecību un ilgus gadus strādājis valsts mežu pārvaldē. Taču, tikai kļuvis par mežzini Eifelā, Vācijā, atskārtis, ka mūsdienu mežkopība mežu nekopj, bet izmanto. Tāpēc savā mežniecībā izstrādājis jaunu – ekoloģijai un ekonomikai vienlīdz labvēlīgu – stratēģiju ar mērķi atgriezt dabā nepārveidotas mežu platības. Viņa pārziņā esošajos mežos smago meža tehniku aizstāj zirgi, nenotiek kailcirtes un netiek izmantota ķīmija.

Pēteris Vollēbens ir pastāvīgs viesis TV un radio, vada seminārus un raksta grāmatas – neparasti aizraujošas un viegli saprotamas – par tēmām, kas saistītas ar mežiem un dabas aizsardzību. Lasiet latviešu valodā arī grāmatu “Koku slepenā dzīve”, kas ir guvusi sensacionālus panākumus visā pasaulē.

No vācu valodas tulkojusi Ilona Burka.

Iesaki draugiem