Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

“Vislabāk jūtos īsās prozas un bērnu grāmatu tapšanas procesā. Uzrakstītas pāri par trim dučiem grāmatu (pirmā 1971. gadā), no kurām septiņas ir romāni. Mani stāsti ir tulkoti igauņu, lietuviešu, slovāku, krievu un gruzīnu valodās. Saņemta Egona Līva piemiņas balva “Krasta ļaudis” (2011) un Pastariņa prēmija (2013).”

No liepājnieka Ērika Kūļa stāstu krājuma “Mīlošie un mēnessērdzīgie” lasītājam pretī nāk pati dzīve ar visām tās krāsām, trokšņiem, garšām, smaržām un arī smakām – tieši tāda, kādu mēs to redzam, sajūtam un labi pazīstam. 
Vai dzīvnieku var pielīdzināt cilvēkam? Vai instinkti ir visvareni? Vai cerība ir stiprāka par nāvi? Vai gaismas un tumsas riti ir mūžīga cīņa vai solidāra līdzās pastāvēšana? Un vai patiešām tie esam mēs – mēnessērdzīgi arī savās dienas gaitās? 
Ērika Kūļa īsprozas meistara spalva ir radījusi stāstus, kas nesniedz skaidras atbildes uz šiem jautājumiem, taču dod iespēju paskatīties uz sevi no malas. Pasmieties, pasmaidīt, varbūt arī paraudāt, un pāri visam – plūst līdzi rakstnieka valodas bagātajai straumei un gūt īstu lasīšanas baudu.

Iesaki draugiem