Apraksts

Velgai Vītolai – lāču mammai un aļņu aprūpētājai, meža dzīves zinātājai, stāstniecei un fotogrāfei – ir izdevies apstādināt mirkli. Viņa nav paļāvusies uz veiksmi vai nejaušību, bet darījusi to neatlaidīgi un aizrautīgi, diendienā uzturoties meža zvēru vidū.
Grāmatai atlasītas fotogrāfijas, kas tapušas tajos retajos brīžos, kad visi nosacījumi, lai uzņemtu labu fotoattēlu, ir sakrituši: gaisma ir perfekta, dzīvnieks, kuru gaida, ir parādījies, un Velga Vītola īstajā laikā ir atradusies īstajā vietā.

Vasara, rudens, ziema un pavasaris – mūsu mežu iemītnieki košajos vasaras un palsajos ziemas tērpos ir skaisti un interesanti vērošanai. Prāvā aļņu mamma un viņas neveiklie garkājainie mazuļi, mežacūka ar svītrainiem sivēniem, lāči pekaiņi un draiskulīgie lācēni, veiklie lapsas bērni, tramīgie zaķi un krāšņie staltradži brieži šīs grāmatas lappusēs aicināt aicina iepazīties tuvāk ar dzīvi mežā gada garumā.

Fotoalbumā publicētas ne tikai unikālas fotogrāfijas – Latvijas meža dzīvnieki un viņu mazuļi –, bet izlasāmi arī interesanti fakti, kas palīdz izprast dzīvnieku paražas un atklāt mazāk zināmo par viņu ģimenes un mīlas dzīvi.
Grāmata būs lieliska dāvana.

“Varu droši apgalvot, ka Velga ir unikāls cilvēks ne tikai Latvijas, bet visas pasaules mērogā. Kāds teiks, ka pārspīlēju. Esam pieraduši būt pieticīgi, pārāk bieži neprotam novērtēt to, kas mums ir, ar ko esam bagāti un varam lepoties, jā, visas pasaules mērogā.”
(Citāts no Birutas Eglītes grāmatas “Zvēri un cilvēki”.)

Iesaki draugiem