Apraksts

Visiem “Grega dienasgrāmata” faniem!

Džonatans Meress ir iekarojis britu bērnu un tīņu auditorijas mīlestību ar grāmatu sēriju “Normana pasaule”. Autors pats ir bijis arī aktieris, tāpēc viņa grāmatām raksturīgi spraigi un dzīvi dialogi. Nebrīnies, ja Normans, viņa ģimene un draugi tev šķitīs labi pazīstami. Iespējams, arī tu jau mācies skolā, tev ir jaunāks brālis vai māsa un tu labi saproti, cik netaisnīgi reizēm visi pieaugušie pret Normanu (arī tevi?) izturas.

Vai atceries šo zēnu? Tas ir Normans jeb Normis.
Normim ir 12 gadu, viņam ir divi mazāki brāļi, un viņa dzīve ir sagriezusies ar kājām gaisā, kopš ģimene dzīvo jaunajā mājā, kas, pēc Normana domām, izskatās pēc izskaistināta trušu būra, kurā pat kaķi nevarētu aiz astes kārtīgi izšūpināt, pat ja nojauktu visas sienas un uztaisītu vienu lielu istabu.

NORMANA DZĪVE JOPROJĀM IR ABSO-SASODĪTI-LŪTI NETAISNĪGA!

No rīta pamodies, Normans saprata, ka šodien atkal būs viena no tām dienām, kad viņu vainos par globālo sasilšanu. Pilnīgs sviests! – nodomāja Normis. Tikai, lūdzu, nevajag vēl kādu lekciju par elektrības izslēgšanu un tās nelaimīgās planētas glābšanu. Ja tētis tik daudz laika netērētu, kladzinot par to, bet pārmaiņas pēc pats sāktu kaut ko reāli darīt, planētai nebūtu vajadzīga tā sasodītā glābšana!

Šķiet, pasaule patiesi ir sagriezusies ar kājām gaisā! Normana tētis ir pārņemts ar taupības pasākumiem, mamma katru brīvo brīdi pavada IKEA veikalā, bet labākais draugs ir sācis runāt par HORMONIEM un PRETĒJĀ DZIMUMA BŪTNĒM!!! Vai tiešām no visām pasaules meitenēm Maikijam varētu patikt tieši VIŅA? Šī sasodīti kaitinošā spindzele? Un kāpēc visi skolas zēni pēkšņi interesējas par dezodorantiem? Kas notiek? Vai tiešām, sasniedzot 13 gadu vecumu, visi tik ļoti pārvēršas?

No angļu valodas tulkojusi Ieva Tarvida.

Iesaki draugiem