Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books.

Grāmatas KULTŪRA UN SABIEDRĪBA divās daļās apkopoti psihoanalīzes pamatlicēja Zigmunda Freida (1856–1939) darbi, kuros aplūkotas cilvēka eksistences tehnikas un kuri iezīmē kultūras jeb sabiedrības psihoanalīzi. Bez Freida pārzināšanas nav iespējama mūsdienīga psiholoģija, antropoloģija, politoloģija, literatūrzinātne un filosofija. Šī grāmata lasītājam palīdzēs iepazīt sevi un saprast sabiedriskās norises un kultūras pastāvēšanu.

II daļa

Kādi totēmi un tabu ir pastāvējuši un joprojām pastāv? Kāpēc valdoņi un politiķi izraisa skaudību un vienlaikus arī riebumu? Kā mūsdienu cilvēks spēj būt primitīvāks par arhaisko cilvēku? Ko reliģija dara ar cilvēku ikdienā? Kā domu visvarenība atspēlējas cilvēkam?

Šos jautājumus Freids risina grāmatas otrajā daļā apkopotajos darbos.

Grāmatā KULTŪRA UN SABIEDRĪBA apkopotos Z. Freida darbus tulkojis Dr. phil. Igors Šuvajevs. Tulkojumu papildina I. Šuvajeva komentāri, iezīmējot risinājumu kontekstu un aktualitāti. Par darbiem psihoanalīzē un Freida darbu tulkojumiem Igors Šuvajevs apbalvots ar Austrijas Goda krustu zinātnē un mākslā.

No vācu valodas tulkojis Igors Šuvajevs.

Iesaki draugiem