Apraksts

 E-grāmata pieejama arī Apple Books.

Pasaulē pārdoti vairāk nekā 23 miljoni Jū Nesbē sarakstīto grāmatu!

Harijs Hols dodas īpašā misijā...

Noplukušā moteļa istabā Bangkokā ir atrasts Norvēģijas vēstnieka līķis, un Hariju norīko izmeklēt šo noziegumu. Vēstnieka ģimene rūpīgi glabā savus noslēpumus, un tomēr ir cilvēki, kuri ir gatavi runāt.

Slepkavība ir jāatklāj, neizraisot skandālu!

Lieta kļūst sarežģītāka, kad Harija rokās nonāk apsūdzošs videoieraksts. Vīrs, kurš ir atbildīgs par nofilmēto materiālu, pazūd, un Harijs saprot, ka grūtības atrisināt slepkavību nekādā gadījumā nav vienīgā problēma, ar kuru nāksies saskarties.

Kam lai uzticas svešajā pilsētā?

“...sajūtot vibrācijas, tarakāni paslēpjas. Un katrs ieraudzītais tarakāns nozīmē, ka vismaz desmits ir paspējis noslēpties. Un tas savukārt nozīmē, ka tie ir visur...”


Jū Nesbē (Jo Nesbø) ir šobrīd slavenākais un ražīgākais norvēģu kriminālromānu rakstnieks, kura grāmatas tulkotas un izdotas visā pasaulē un pārdotas vairāk nekā 23 miljonos eksemplāru. Pēc viņa darbiem ir uzņemtas kinofilmas un televīzijas seriāli.


No norvēģu valodas tulkojis Ilmars Briška.


Līdzīgi kā pirmajā Harija Hola sērijas grāmatā “Sikspārnis”, kurā darbība norisinās Austrālijā, lasītājs jau atkal tiek aizvilināts uz terra incognita (šoreiz Āzijas daļā). “Tarakāni”, kas, šķiet, ir rūpīgāk izstrādāts darbs par savu priekšgājēju, ir viens no labākajiem Jū Nesbē sarakstītajiem romāniem.
Financial Times

Romāns “Tarakāni” – trilleris, kuru lasot aizmirstas viss uz pasaules! Ik lappuse – pilna spilgtu situāciju un aizraujošu sižeta pavērsienu, un, protams, visa centrā – nepārspējamais inspektors Harijs Hols!
Dagsavisen

Izcili! Romāns “Tarakāni”, tāpat kā daudzi citi Jū Nesbē darbi, neliks vilties! Bet šis ir viens no tiem nedaudzajiem romāniem, kura darbība norisinās citā reģionā, nevis Norvēģijā. Taizemē! Un tajā atklājas sāpīgā realitāte – eiropiešu imigrantu un citu iebraucēju dzīve Āzijas reģionā.
The Irish Independent

Harijs Hols ir kļuvis par vienu no šīs planētas slavenākajiem detektīviem. Un viņa dēmoni ir tikpat leģendāri kā viņa analītiskais prāts un neparedzamā rīcība.
Mirror

Pasaule ir tumša un sastingusi – vismaz tādu to ataino Nordic noir kriminālromāni –, un līdzīga kļūst arī cilvēka sirds. Tomēr Jū Nesbē šī žanra ietvaros dara brīnumus, un tikai tam ir nozīme... Viņš ir vislabākais!
Chicago Tribune

Iesaki draugiem