Apraksts

 E-grāmata pieejama arī Apple Books

Sena skotu leģenda vēsta: īstajā brīdī izejot cauri Kreignedena kromleham, var nonākt pagātnē vai nākotnē. 1945. gadā atvaļināta medicīnas māsa Klēra Rendela pazūd bez vēsts. Kad Klēra pēc vairākiem gadiem atgriežas, viņa ir apjukusi, dīvaini ģērbusies un... stāvoklī.

Ir pagājuši divdesmit gadi, un mazajā Skotijas ciematiņā atkal ierodas svešiniece. Šoreiz Klēra ir kopā ar meitu Briannu, izteiksmīgu sarkanmati. Visus šos gadus Klēra ir glabājusi noslēpumu, bet nu ir pienācis laiks to atklāt. Viņas apciemo jauno vēsturnieku Rodžeru Veikfīldu, nesen aizsaulē aizgājušā mācītāja audžudēlu, meklējot ziņas par senu kauju un īpaši – par cilvēkiem, kas to pārdzīvojuši. Ir jānoskaidro patiesība par noslēpumaino kromlehu un to, kas notika ar Džeimsu Freizeru... toreiz pirms divdesmit vai varbūt divsimt divdesmit gadiem. Vai Briannai būs lemts sastapt savu tēvu vai vismaz uzzināt par viņa eksistenci?

Stāsts par mīlestību, kuru neskar laiks un attālums, mīlestību, pie kuras šūpuļa stāvējusi senču maģija, mīlestību, kuras pārvarīgais spēks maina ne tikai rītdienu, bet arī pagātni.

Amerikāņu rakstniece Diāna Gabaldone kļuva slavena, kad uzrakstīja aizraujošo romānu sēriju “Svešzemniece” (“Outlander”) – angļu valodā vien tā piedzīvojusi 79 izdevumus. Kopumā pasaulē pārdoti vairāk nekā 17 miljoni eksemplāru! 2014. gadā sāka demonstrēt tāda paša nosaukuma TV seriālu, britu un amerikāņu kopdarbu, kurš kļuva tikpat populārs kā grāmata.

No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.


“Romāns “Spāre dzintarā” – aizraujošs ceļojums laikā... Tagadne un pagātne... Pievilcīga, enerģiska un daiļa galvenā varone un romantisks, vīrišķīgs, kaisles pārņemts vīrietis. Izklaidējošs “mikslis”, ko veido konkrēti vēsturiskie notikumi 18. gadsimta Skotijā un 20. gadsimta Anglijā un neierobežots fantāzijas lidojums.”
Kirkus Reviews

“Intriģējošs darbs... Diāna Gabaldone piedāvā savdabīgu redzējumu par vēsturiskiem faktiem, vietām un personībām, meistarīgi tos savijot ar izdomu un seniem mītiem. Stipri cilvēki, spēcīgas kaislības un neizmērojama drosme!”
Publishers Weekly

“Lapas pašas šķiras uz priekšu... Diāna Gabaldone ir dzimusi stāstniece... Viņas prozas darbi ir spilgti, notikumiem bagāti un vienlaikus arī asprātīgi un jautri.”
Arizona Republic

“Brīnišķīgi!... Romāns “Spāre dzintarā” ir kā liels kanvas gleznojums, ko Diāna Gabaldone iekrāsojusi kolorītiem tēliem, notikumiem, ainām. Tajā ir viss – mīlestība, kaisle, nodevība, intrigas, neparedzēti šķēršļi un nāves briesmas.”
San Francisco Chronicle

“Lielisks, apbrīnojams darbs! Vēsturiskais romāns! Viens no labākajiem!”
Rave Reviews

Iesaki draugiem