Apraksts

Jū Nesbē (Jo Nesbø) ir šobrīd interesantākais norvēģu detektīvromānu rakstnieks. Romānu ciklā par detektīvu Hariju Holu viņš ārkārtīgi nesaudzīgi un vienlaikus aizraujoši atklāj ideālās Ziemeļvalstu sabiedrības tumšo pusi, stāstot par sevišķi smagiem noziegumiem. Viņa radītais varonis, vientuļais vilks Harijs Hols, kļūst arvien populārāks visā pasaulē – katra no jauniznākušajām grāmatām nokļūst bestselleru saraksta augšgalā, un tās ir tulkotas jau vairāk nekā 40 valodās.

Klusais Ziemassvētku laiks Oslo sākas ar publisku slepkavību: pasākuma laikā tiek nogalināts vienkāršs puisis no Pestīšanas armijas. Vienīgais, kas top skaidrs izmeklētājam Harijam Holam un viņa kolēģiem, – slepkava ir profesionālis, kuru kāds algojis.
Iesākumā notikumi risinās lēnām un mierīgi, posmu pa posmam atklājot gan pagātnes, gan šodienas ainas, un šķiet – kāds tam visam sakars? Līdz vienā mirklī spriedze kļūst visaptveroša, romāna darbība uzņem neparedzētus apgriezienus un kā no kalna traucoša lavīna, kas atkailina visu, ko reiz slēpis sniegs un ledus, šī slepkavība Harija vērīgajam skatam atklāj veikli savērptu noziegumu virkni – tik šaušalīgu un aukstasinīgi izplānotu, ka pat rūdītajam detektīvam kļūst neomulīgi...

No norvēģu valodas tulkojis Ilmars Briška.


Nākamais Stīgs Lārsons.
Independent

Romāns “Glābējs” lika manam pulsam traukties mežonīgā ātrumā no grāmatas sākuma līdz pat tās beigām.
Maikls Konelijs

Jū Nesbē ir lielisks kriminālromānu rakstnieks, kura radītie varoņi un notikumi ir aizrāvuši lasītājus tālu aiz Zviedrijas robežām.
Sydsvenskan

Fantastiski! Jū Nesbē atkal ir radījis darbu, kas ir izcili konstruēts, saistošs un ko ir neiespējami nolikt malā, – stāstu par detektīvu Hariju Holu un viņa komandu.
Margarita Kenona, The Globe and Mail

Interesants un saistošs detektīvromāns ar negaidītiem sižeta pavērsieniem... Šai grāmatai ir tikai viens novērtējums – patiešām izcili.
Skaraborgs Läns Tidning

Iesaki draugiem