Apraksts

Izmēģini šeit!

Pārbaudi savas fizikas zināšanas tiešsaistē, izmantojot datoru vai planšetdatoru!

Šis materiāls ir paredzēts izmantošanai tiešsaistes platformā Māconis. Lai uzzinātu vairāk par šo platformu, klikšķini šeit!

Materiāls atbilst valsts vispārējās vidējās izglītības standartam (MK noteikumi Nr. 416).

Viens no Latvijas centralizēto eksāmenu fizikā autoriem Austris Cābelis izveidojis apjomīgu krājumu ar tiešsaistes mācību uzdevumiem, testiem, uzdevumu risinājuma piemēriem, kā arī uzdevumiem pašpārbaudei, kas apkopoti sērijā “Atkārto vidusskolas fizikas kursu!”. Sērijas materiālus var izmantot gan individuāli, gan mācību darbā klasē. Materiāls ir izstrādāts tā, lai visērtāk to būtu lietot datorā vai planšetdatorā.

Tiešsaistes materiālā “Pasaules uzbūve” īsi un kodolīgi izklāstīti astronomijas galvenie jēdzieni. Šī materiāla izziņas sadaļā var uzzināt par starojumiem, debess ķermeņiem, garuma vienībām astronomijā, astronomiju Latvijā un fundamentālo mijiedarbību. Uzdevumi un testi ļaus nostiprināt zināšanas par Mēness fāzēm, attālumu līdz galaktikām, Visuma objektu diametru,  sarkano un zilo nobīdi.

Šo materiālu priekšrocība – iespēja mācīties jebkurā vietā, kur pieejams internets. Izmanto to!

 

Sistēmas prasības
Datoriem: Apple Safari jaunākā un iepriekšējā versija; Google Chrome jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Mozilla Firefox jaunākā un divas iepriekšējās versijas; Microsoft Edge jaunākā un iepriekšējā versija.
Planšetdatoriem: Apple iOS jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Safari vai Google Chrome; Android jaunākā un trīs iepriekšējās operētājsistēmas versijas ar pārlūku Google Chrome; Windows jaunākā un iepriekšējā operētājsistēmas versija ar pārlūku Google Chrome.
Sīkdatnēm jābūt atļautām.

Iesaki draugiem