Apraksts

Muris ir kaķis, un Vufs ir suns. Viņi dzīvo debeszilā mājā kalna galā, un turpat pakājē ir dīķis un ciematiņš, kurā mīt vista fon Ko, gotiņa Mūmiņa, zirgs Ījāns un citi draugi.
Grāmatā ir divdesmit sirsnīgi un aizraujoši stāstiņi, kas ir lieliski piemēroti lasīšanai priekšā mazāka vecuma klausītājiem un patstāvīgai lasīšanai visiem skaistas un vērtīgas bērnu literatūras cienītājiem.
Bērniem patiks amizantā kaķa Mura un prātīgā suņa Vufa piedzīvojumi un asprātības, krāsainās, dinamiskās ilustrācijas, savukārt pieaugušajiem prieku sagādās grāmatas teksta skaistums un daudznozīmība. Lai nu kurš, bet lielie labi zina, cik grūti zem viena jumta sadzīvot atšķirīgām personībām, saglabājot gan savu “es”, gan cieņu un mīlestību citam pret citu.

TIMO PARVELA (1964) ir latviešiem jau labi pazīstams somu rakstnieks, un kā nu ne – viņa Ella un Pauls ir iekarojuši gan mazu, gan lielu lasītāju sirdis. Timo Parvela un māksliniece VIRPI TALVITIE ir ieguvuši vairākus nozīmīgus apbalvojumus par grāmatām, ko radījuši gan kopā, gan atsevišķi.

No somu valodas tulkojusi Anete Kona.

“Maigi humoristiska, brīnišķīgi uzrakstīta, izklaidējoša grāmata. Tā – dažbrīd diezgan komiska, brīdi pa brīdim ironiski uzjautrinoša – sniedz priekpilnu un vienkāršu skatījumu uz attiecībām. Izcila bērnu literatūra!”
Kevins Steinbergers, Magpies Magazine

“... visi, kuriem patīk Vinnijs Pūks, iemīlēs arī šos abus draugus.”
School Library Journal, ASV

Iesaki draugiem