Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Pārsteidzošs un neaizmirstams romāns, kura sižeta pamatā ir trillerim atbilstoša slepkavība Otrā pasaules kara laikā, kas pasniegta ar reti sastopamu literāru meistarību.

Diviem vīriem uzticēts nogalināt Gestapo vadītāju.
Operācijas nosaukums ir “Antropoīds”. Prāga, 1942. gads.
No Londonas tika nosūtīti divi čehoslovāku izpletņlēcēji ar uzdevumu nogalināt Reinhardu Heidrihu – nacistu slepenā dienesta vadītāju. Viņa boss ir Heinrihs Himlers, bet ikviens SS vienībā saka: “Himlera smadzenes sauc Heidrihs,” – ko vācu valodā raksta: “HHhH”.

Visi minētie tēli romānā “HHhH” ir īsti. Visi atainotie notikumi ir reāli fakti.
Tomēr līdzās nervus satraucošajam aprakstam par gatavošanos uzbrukumam ritinās vēl viens stāsts: kā gan jūs, būdams rakstnieks un rakstīdams par reāliem notikumiem un cilvēkiem, spētu atturēties no kārdinājuma izmantot savu iztēli?

Lorāns Binē (Laurent Binet, 1972) ir franču rakstnieks. Viņš studējis literatūru Parīzes Universitātē un strādā par franču valodas pasniedzēju. Par debijas romānu “HHhH” viņš apbalvots ar Prix Goncourt du Premier Roman balvu.

No franču valodas tulkojis Dens Dimiņš.


“HHhH” sniedz mūsdienu literatūrā pārāk reti sastopamu pieredzi – prieku par tikšanos ar kaut ko jaunu, iepriekš nesatiktu. Lorāns Binē ir izsviedis pa logu visus vecos priekšstatus par to, kādam jābūt vēsturiskam romānam, un rezultātā varam lasīt prasmīgi uzrakstītu un aizraujošu darbu par čehu pretošanos nacistiem.
The New York Times

Lorāns Binē savā romānā “HHhH” ir spilgti un izteiksmīgi atainojis Heidriha slepkavību un sekas, ko tā izraisīja.
Džons Lekarē, Telegraph

Ir gandrīz neiespējami Lorāna Binē darbu “HHhH” piedēvēt kādam konkrētam literāram žanram. Tomēr ar pārliecību var teikt, ka tajā sajūtama tā pati viegluma un smaguma saspēle kā Milana Kunderas agrīnajos darbos.
The Times

Romāns “HHhH” ir neatkārtojami oriģināls autordarbs, tas vienlaikus apbur, aizkustina un pakļauj.
Martins Eimiss

“HHhH” mani pārsteidza! Lorāna Binē rakstītais sevī apvienojis neitrālu, žurnālistam piedienīgu godīgumu un daiļliteratūras rakstnieka dedzību un stāstnieka talantu. Šis ir viens no labākajiem vēsturiskajiem romāniem, ko jebkad esmu lasījis.
Brets Īstons Eliss

Iesaki draugiem