Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Duets, kas fascinēja miljoniem Stīga Lārsona romānu lasītājus.

Viņa ir meitene ar pūķa tetovējumu – ģeniāla hakere un ikdienas dzīvei absolūti nepiemērota būtne.
Viņš – pētnieciskais žurnālists, kuru vēlme izdibināt patiesību bieži vien noved līdz tiesvedībai.

Kādā vakarā Blumkvistam piezvana cilvēks un apgalvo, ka viņam ir svarīga informācija, - nozagtas jaunatklātas tehnoloģijas mākslīgā intelekta izpētes jomā. Notikušajā iesaistītas arī Amerikas Savienotās Valstis un Nacionālā drošības aģentūra. Zvanītājs ir kontaktējies ar gados jaunu sievieti hakeri, kuru Blumkvists labi pazīst. Ziņa ir satraucoša. Un, tā kā žurnālam Millennium ir nepieciešami līdzekļi un sensacionāls materiāls, Blumkvists vēršas pēc palīdzības pie Līsbetas Salanderes. Bet viņai, kā allaž, ir savi plāni – viņa dzen pēdas sava tēva kriminālajam mantojumam.
Noslēpums, kuru viņi mēģina kopīgi atšķetināt, atrodas sarežģīta vairāku valstu spiegu, hakeru un valdību savērpta tīkla centrā, un ne viens vien ir gatavs nogalināt, lai aizsargātu noslēpumu...

Dāvids Lāgerkrancs (David Lagercrantz, dz. 1962) ir zviedru rakstnieks un žurnālists. Viņa sarakstītais Stīga Lārsona Millennium sērijas turpinājums izdots visā pasaulē un kļuvis par starptautisku bestselleru.

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.


Lasot Dāvida Lāgerkranca darbu “Meitene zirnekļa tīklā”, ik pa brīdim piemirstas, ka nelasām Stīga Lārsona paša rakstīto... Lārsona grāmatās mēs novērtējām sižetu, notikumus, varoņu attiecības, bet visvairāk, protams, Līsbetu Salanderi. Savukārt Lāgerkrancs radījis lielisku un meistarīgu pinumu, kurā Līsbetai ir iespējas augt un attīstīties.
Daily Telegraph

Stīga Lārsona aizraujošā, bet savādā detektīvu pāra – ģeniālās hakeres Līsbetas Salanderes un žurnālista Mīkaela Blumkvista – fani nebūs vīlušies... Salandere un Blumkvists spējuši pārdzīvot autoru maiņu un darbojas tikpat efektīvi kā vienmēr.
New York Times

Pirmām kārtām jāsecina, ka Dāvidam Lāgerkrancam ir izdevies. Romānā “Meitene zirnekļa tīklā” sajūtama Lārsona Millennium triloģijas gaisotne. Autors spējis saglabāt varoņu garu un radīt atjautīgu, spraigu sižetu. Skaidrs, ka lasītāji vēlēsies uzzināt arī nākamos Līsbetas gājienus…
The Times

Līsbetas Salanderes fani var atviegloti uzelpot – mūsu hakere ir labās rokās. Zviedru rakstnieks Dāvids Lāgerkrancs ne tikai spējis turpināt Lārsona iesākto, bet arī attīstījis un paplašinājis galveno varoņu pasauli.
USA Today

Kaisle un uguns – to šajā trillerī ir daudz… Dinamisks, labi uzrakstīts darbs. Lārsona fani būs sajūsmā.
Kirkus Reviews

Brīžiem piemirstas, ka uz grāmatas muguriņas lasāms Dāvida Lāgerkranca, nevis Stīga Lārsona vārds… Tā pati stāstījuma degsme un intriģējošie pavērsieni, un iespaidīgs izmeklēšanas darbs. Lāgerkrancs ir uzrakstījis trilleri, kas pats par sevi jau ir izcils.
Svenska Dagbladet

Iesaki draugiem