Apraksts

Arī stāsts par nākotni sākas ar vārdiem: “Reiz sensenos laikos...”
Arī nākotnē Sarkangalvītei ir jāglābj vecmāmiņa no vilka nagiem...

Lasītāji, kas jau iemīļojuši Merisas Meijeres “Mēnesss hroniku” pirmo grāmatu un tās galveno varoni Sinderu, ar prieku var mesties spraigajā, aizraujošajā un ārkārtīgi baudāmajā stāsta turpinājumā, kurā zinātniskā fantastika mijas ar politiskām mahinācijām un romantiku. Merisai Meijerei tik spilgti izdevās sakāpināt pirmā romāna spriedzi un intrigu, ka lasītājiem būs grūti atrauties arī no otrās grāmatas spraigajiem notikumiem un straujās sižeta virzības.

Zemi no jauna ir pāršalkuši draudi no Mēness karalistes. Sindera, kura pēc balles prinča Kaja pilī ir nonākusi cietumā, cenšas izlauzties brīvībā. Pat ja tas izdosies, viņa kļūs par meklētāko bēgli Sadraudzībā...

Otrā pasaules malā ir pazudusi Skārletas Benuā vecmāmiņa. Skārleta, dodoties viņu meklēt, sastop noslēpumainu ielu cīkstoni Vilku, kurš, iespējams, varētu viņai palīdzēt. Meitene negrib uzticēties svešiniekam, tomēr Skārletu kaut kas piesaista jauneklī... Atšķetinājuši vienu noslēpumu, Skārleta un Vilks saskaras ar nākamo mirklī, kad sastop Sinderu. Kopā viņiem ir jāapsteidz nežēlīgā Mēness karaliene Levana, kura darīs visu, lai pievilcīgais princis Kajs kļūtu par viņas vīru, karali un... gūstekni.

Merisa Meijere (Marissa Meyer) jau kopš bērnības dievina pasakas un negrasās izaugt no šīs aizraušanās. Visas cikla “Mēness hronikas” grāmatas strauji iekaroja popularitāti un uzreiz pēc debijas iekļuva New York Times bestselleru sarakstā.

Tulkotāja Laura Dreiže.

Iesaki draugiem