Apraksts

Grāmata „Auto, vilcieni, kuģi un lidaparāti” ir plašs ceļvedis transportlīdzekļu pasaulē. Tās autors Klaivs Gifords ir aizrautīgs transporta vēstures entuziasts. Viņš desmitiem gadu ir vācis un apkopojis informāciju par dažādiem transportlīdzekļiem – gan braucošiem, gan peldošiem, gan lidojošiem.
Katrs transportlīdzekļu veids aplūkots hronoloģiskā secībā, piemēram, nodaļā par lidaparātiem lasītājs vispirms iepazīst pirmo gaisa kuģotāju izgudrojumus – brāļu Mongolfjē gaisa balonu, Lilientāla planieri, dirižabļus, bet nodaļas beigās autors aplūko jaunākos un modernākos pasažieru aviolainerus un kara lidmašīnas.
Grāmatā ir vairāk nekā 1000 krāsainu ilustrāciju. Varēsiet izvēlēties, vai traukties ar Honda motociklu, kura ātrums pārsniedz 300 km/h vai izbaudīt Bentley vai Rolls-Royce luksusu, bet varbūt doties ceļojumā ar Allure of the Seas, vienu no Caribbean International kruīzu laineriem četru futbola laukumu lielumā, uz kura apmēram 6300 pasažieru apkalpo gandrīz 2400 apkalpes locekļu. Vilinājumu un informācijas šai grāmatā netrūkst! Atliek vien skatīt lappusi pēc lappuses.

No angļu valodas tulkojušas Ingrīda Kreicberga un Daina Siliņa

Iesaki draugiem