Apraksts

Pēc mātes Anitas negaidītās un aizdomīgās nāves Norma Rosa paliek pavisam viena. Visu dzīvi abas bijušas ļoti tuvas, un šo saikni stiprināja ne vien asiņu balss, bet arī kopīgi glabātais noslēpums. Normas mati aug pārdabiski ātri, turklāt reaģē uz apkārtējo vidi un noskaņojuma maiņu, un to abas sievietes ir centušās paturēt slepenībā, lai apkārtējie Normu neuzskatītu par savādnieci.
Lai noskaidrotu, kurš vainojams mātes nāvē, Norma uzsāk darbu tajā pašā skaistumkopšanas salonā, kurā iepriekš strādāja Anita. Tomēr ne tikai Normai ir slepeni nodomi. Tādi ir arī viņas darba devējam un salona īpašniekam. Tiekot sagūstītai krāpšanas un paranojas tīklā, Normai nākas cīnīties ne vien par patiesību, bet nu jau arī par savu brīvību...

Iepazīstiet pilnīgi citādu Sofi Oksanenu romānā “Norma”!
“Norma” ir ģimenes drāma ar aizraujošu sižetu, kurā neiztrūkst arī kriminālromānam raksturīgu notikumu, par mūsdienās aktuāliem jautājumiem, tostarp sieviešu likteni un skaistumkopšanas industrijas aizkulisēm.

Sofi Oksanena (dz. 1977) ir somu rakstniece, kas kļuva slavena ar saviem vēsturiskajiem romāniem, par kuriem saņēmusi daudzas literārās balvas, to skaitā Ziemeļu Padomes balvu literatūrā, Finnlandia balvu u. c. Latviešu valodā izdotas grāmatas “Staļina govis”, “Kad pazuda dūjas” u. c.

No somu valodas tulkojusi Gunta Pāvola.


Stāstā par Normu ir gan piedzīvojumi, gan maģijas elementi, gan reālistiska kritika, un tas viss kopā veido neierastu romānu, kurš savukārt pamazām pārtop par trilleri... “Norma” ir vērtīga mūsdienu satīra un vienlaikus arī maigs un iejūtīgs autsaidera portretējums.
Jyllands-Posten, Dānija

Drosmīgs un aizraujošs solis, ko rakstniece ir spērusi prom no reālistiskajiem romāniem par Igaunijas vēsturi! Sākumā lasītāju šķietami pārsteidz gan izvēlētā tēma, gan sižeta struktūra, tomēr Sofi Oksanena ar viņai piemītošo eleganci ir prasmīgi savijusi pagātnes notikumus un šodienas aktualitātes, ieejot maģiskā reālisma lauciņā.
YLE, Somija

Beletristika un politiskā fantāzija – divi vienā – Sofi Oksanenas pārsteidzošajā jaunajā romānā! “Norma” ir kā brīdinājums par mūsu globālo patērētāju sabiedrību, kurā visas (sieviešu) ķermeņa daļas, sākot ar matiem un beidzot ar dzemdi, ir pieejamas tirdzniecībā.
Politiken, Dānija

Romānā “Norma” lasiet par to, cik nepiespiesti, neuzkrītoši un nepamanāmi mūsdienu sabiedrība izmanto sievietes. Ļoti nozīmīgs un šodienas realitātei atbilstošs darbs!
Berlingske, Dānija

Sofi Oksanena ir viena no spožākajām zvaigznēm skandināvu literatūrā. Romānu “Norma” gribas lasīt strauji, bet tajā pašā laikā – lēni, iepauzējot un padomājot. Sofi Oksanena raksta lieliski, un šis romāns ir labākais no līdz šim viņas sarakstītajiem darbiem.
Norrköpings Tidningar, Zviedrija

Iesaki draugiem