Apraksts

Izmantojot atziņas, kas atrodamas Svētās Avilas Terēzes un Jāņa no Krusta darbos, kā arī nozīmīgajā 14. gadsimta tekstā “Neziņas mākonis”, autors iepazīstina ar centrētības lūgšanas metodi, tās pirmsākumiem un teoloģisko pamatojumu. Viņš apraksta lūgšanu kā dievišķu psihoterapiju, kurā pakāpeniski tiek atsegti arvien jauni dvēseles ievainojumu slāņi, lai tos dziedinātu. Grāmatā apspriesti maldīgi priekšstati un psiholoģiskās barjeras, kas traucē izveidot pozitīvas attiecības ar Dievu, un ieteiktas konkrētas garīgās prakses kontemplācijas praktizētājiem.

Tomasam Kītingam ir kas sakāms ikvienam, kurš tiecas dzīvot patiesi garīgu dzīvi. Grāmatā “Tuvība ar Dievu” atradīsiet jaunu kristīgā ceļa principu formulējumu, kas palicis uzticīgs Tradīcijai, bet vienlaikus izmanto mūsdienās zināmo par cilvēka psihi un garīgo pasauli, lai senos principus aprakstītu postmodernajam cilvēkam saprotamā valodā.

Tomass Kītings (dz. 1923) ir daudzu garīgu grāmatu autors, cisterciešu mūks un priesteris. Lielu daļu mūža veltījis tam, lai sekmētu saprašanos starp pasaules reliģijām. Māca centrētības lūgšanu, uzsverot, ka kontemplatīva prakse samazina mūsu neīsto patību un ļauj arvien vairāk tuvoties Dievam.

No angļu valodas tulkojusi Sandra Gintere.

Iesaki draugiem