Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

POLICISTS, KAS NEUZTICAS PATS SEV.
NODEVĒJS, KAS MEKLĒ PATIESĪBU.
MINISTRS, KAS UZ SPĒLES LICIS VISU.

Dāvida Saraka pienākums Stokholmas policijā ir savervēt slepenos ziņotājus un strādāt ar viņiem, tā atvieglojot policistiem cīņu ar organizēto noziedzību. Un Dāvidam tas padodas: kukuļošana, draudi, meli – atļauts ir viss, ja vien tiek iegūta vajadzīgā informācija. Pārējie kolēģi zina: slepeno informatoru, kas ir nodrošinājis Dāvidam slavu, sauc Jānuss. Tikai neviens nenojauš viņa patieso identitāti.
Negaidīti Dāvids cieš autoavārijā un, atgūstot samaņu, vairs neatceras, kas ir noticis pēdējo divu gadu laikā. Tikai to, ka viņa dzīvība ir briesmās. Lai aizsargātu sevi un citus, ir jāatgūst atmiņa un jāatrod Jānuss. Ikviens cenšas palīdzēt... Bet kurš ir draugs un kurš – ienaidnieks?

VISI MELO. NEUZTICIES NEVIENAM!

Anderss de la Mote (1971), pirms kļuva par rakstnieku, strādāja Stokholmas policijā un nodarbojās ar drošības jautājumiem IT uzņēmumā. Par spriedzes triloģiju [geim] autors apbalvots ar Zviedrijas Detektīvromānu rakstnieku akadēmijas debitantu balvu, un tā izdota jau 29 valstīs. “MemoRandom” ir pirmā grāmata par Dāvidu Saraku.

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.


Ar romānu “MemoRandom” Anderss de la Mote ir nodrošinājis sev paliekošu vietu starp labākajiem kriminālžanra rakstniekiem.
Deckarhuset

Brīdī, kad, aizturējis elpu, beidzat lasīt romāna “MemoRandom” pēdējās lappuses, ir skaidrs – šoreiz Anderss de la Mote ir aizsācis pārliecinošu projektu... kaut ko patiesi grandiozu... Un nepacietībā jau sniedzaties pēc viņa nākamā darba.
Skånska Dagbladet

Šis ir neticami spraigs kriminālromāns. Darbība ne uz brīdi neaprimst, un lasītājs pēkšņi aptver, ka lasa aizvien ātrāk un ātrāk. Šis ir romāns, kas nakti padara īsāku, jo brīdī, kad esat pārliecināts, ka pulkstenis rāda viens naktī, izrādās – ir jau pieci no rīta.
P4 Halland

Anderss de la Mote ir uzrakstījis jaunu, spēcīgu trilleri – lielisks stāstījums, pārsteidzošs romāna galvenās sižeta līnijas atrisinājums.
BTJ

Romānā “MemoRandom” autors ir spējis saglabāt spriedzi un neziņu no pirmās līdz pat pēdējai lappusei... šaušalīga avārija, zaudēta atmiņa, dīvaini nāves gadījumi... Un, gabaliņu pa gabaliņam liekot kopā atmiņu puzli, galvenais varonis – Dāvids Saraks – nonāk pie nervus stindzinošiem atklājumiem.
Ölandsbladet

Publikācijas

Iesaki draugiem