Apraksts

Stāsts sākas tur, kur visiem stāstiem vajadzētu beigties – gultā. Nikolā jau divus gadus dzīvo kopā ar Polīnu, un tā nav pirmā reize, kad viņi ieskatās viens otram acīs un Polīna, satverot Nikolā roku, zīmīgi pasmaida. Tie ir žesti, kurus viņi labi pazīst, žesti, kuri apdzīvo viņiem ierastu un nomierinošu teritoriju.

“Bauda. Eiropas romāns” ir ne tikai stāsts par divu cilvēku mīlestību, līdztekus – kā jau to vēsta apakšvirsraksts – tas ir romāns-alegorija par mūsdienu Eiropu visplašākajā izpratnē. Tas ir stāsts par ilgnoturīgām attiecībām, par to, kas patiesībā būtu nepieciešams, lai cilvēku un arī valstu savstarpējais pievilkšanās spēks nemazinātos.

Viens no spilgtākajiem mūsdienu literārajiem talantiem Francijā.
The Independent

Florians Zellers (dz. 1979) ir franču rakstnieks, romānu un lugu autors, pasniedzējs universitātē un arī žurnālists. Par saviem darbiem viņš saņēmis vairākas literārās balvas, tostarp prestižo Prix Interallié 2004. gadā, kas tiek piešķirta žurnālistiem. Latvijas teātros uzvestas Floriana Zellera sarakstītās lugas “Ja tevis vairs nebūtu” un “Tēvs” (iestudējuma nosaukums “Ak, tētīt”).

No franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova.

Iesaki draugiem