Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Visi vecāki vēlas, lai viņu mazulis būtu laimīgs, vesels un ar dzīvi apmierināts. Tomēr nereti jaundzimušais raud bez acīmredzama iemesla un naktī mostas ik pēc pāris stundām. Ko iesākt?

Pieredzējusī britu patronāžas māsa Džīna Forda ir pārliecināta, ka vislabākais risinājums ir viņas izstrādātā dienas režīma ievērošana. Tā pamatā ir mazuļa barošanas un gulēšanas dabiskais ritms, kas nodrošina mazuļa pamatvajadzību apmierināšanu, pirms viņš kļuvis pārguris un nemierīgs.

Kad būsiet pielāgojuši Džīnas principus sava bērna individuālajām vajadzībām,
- mazulis ar prieku ēdīs no krūts vai no pudelītes un retāk cietīs no kolikām,
- viņam tiks nodrošināts pilnvērtīgs un dziļš miegs, kas nepieciešams veselīgai augšanai un attīstībai,
- jūs kā vecāki būsiet pietiekami atpūtušies, lai spētu kvalitatīvi aprūpēt savu bērnu.

Džīna Forda ir britu patronāžas māsa, kas divdesmit gadu laikā piedalījusies vairāk nekā 300 mazuļu aprūpē. Apkopojot savu ilggadējo pieredzi un dabisko miega ritmu pētījumus, Džīna sarakstījusi grāmatu “Apmierināta mazuļa dienas ritms”. Pateicoties slavai “no mutes mutē”, jau grāmatas pirmais izdevums angļu valodā (1999) kļuva par bestselleru. Kopš tā laika grāmata piedzīvojusi vairākus atkārtotus izdevumus un par Džīnas ieteiktā dienas režīma efektivitāti pārliecinājušies simtiem tūkstošu vecāku visā pasaulē.

No angļu valodas tulkojusi Sintija Zariņa.


LATVIJAS VECĀKU ATSAUKSMES PAR DŽĪNAS REŽĪMU

Par Džīnas Fordas padomu praktisko vērtību esam pārliecinājušies praksē. Viņas pieredze ir palīdzējusi mums ieviest ikdienas ritmu, no kura ir ieguvēji gan bērni, gan vecāki. Mūsu dēls patiešām ir ļoti apmierināts, priecīgs un enerģisks. Džīnas Fordas grāmata noteikti būs vērtīgs ceļvedis tiem vecākiem, kuri vēlas tikt galā ar vecāku pienākumiem, neatstājot novārtā arī laulību un citas attiecības.
Andis un Madara, Timoteja (2 gadi un 2 mēneši), Marijas un Almas (1 mēnesis) vecāki

Pirmoreiz dzirdot par Džīnas Fordas izveidoto režīmu, mūsu pirmā doma bija – vēl viena audzināšanas metode Spoka gaumē! Tomēr, vērojot draugu ģimeni, kurā šis ritms tika ievērots, nolēmām pamēģināt. Sākām pielietot Džīnas ieteikumus, kad dēliņam bija pusotrs mēnesis. Pirms tam bērns bija nemierīgs un raudulīgs, mums kā vecākiem katra diena bija neparedzama un stresa pilna. Taču jau pirmajās dienās, kad sākām ievērot Džīnas režīmu, viss mainījās. No divu mēnešu vecuma mazais spēja nogulēt visu nakti bez pamošanās.
Varam ar pārliecību teikt – šī nav despotiskas audzināšanas, bet progresīvu padomu grāmata. Mēs ieguvām mierīgu, apmierinātu bērnu ar spēcīgu imunitāti, kurš pilnvērtīgi ēd un labi guļ. Mums kā vecākiem ir paredzama ikdiena, brīvi vakari un pilnvērtīgs miegs, kas jebkuram nepieciešams, lai būtu možs un pozitīvs un spētu kvalitatīvi aprūpēt mazu bērnu.
Iveta un Jānis, Edvarda (2 gadi) vecāki

Grāmata man daudzējādā ziņā atvēra acis uz režīma nozīmi. Agrāk man šķita, ka režīms ir jānosaka bērnam, un mammai atliek tikai ieklausīties. Bet kā dvīņu mamma es vēl ilgi būtu klausījusies un lēkājusi pēc divām stabulītēm... Nosakot bērniem režīmu, sapratu, ka tā nav vardarbība no mammas puses, kā dažkārt tiek uzskatīts, bet gan abpusēji izdevīgs kopābūšanas kontrakts – un jo ātrāk parakstīts, jo labāk.
Rūta, Miķeļa un Jēkaba (1 gads 2 mēneši) mamma

Džīnas Fordas grāmata palīdzēja mums saprast bērna vajadzības, un viņas izstrādātā ritma ievērošana nodrošināja tik svarīgos vakarus atpūtai. Iesakām šo grāmatu visiem, kas nebaidās sākt katru dienu plkst. 7.00 – mūsu ģimenei tas ir nesis daudz ieguvumu!
Jānis un Ilze, Rūtas (2 gadi un 1 mēnesis) un Stefana (7 mēneši) vecāki

Iesaki draugiem