Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

“Mani sauc Ella. Es dzīvoju Somijā un mācos pirmajā klasē. Mums ir jauka klase un jauks skolotājs, lai arī reizēm viņš uzvedas dīvaini. Šajā grāmatā aprakstīts, cik jautri mums bija baseinā, kā gājām uz teātri un pēc tam paši kļuvām par aktieriem, kā iesprūdām autobusa sēdekļos un dabūjām aplūkot īstu mūmiju, kā nobijāmies no spārnotā sniega leoparda un pēkšņi sapratām, ko nozīmē vārds ĀGĪLAP, un vēl daudz kas cits.

Es gribu, lai jūs noteikti izlasāt šo grāmatu, jo tikai tad jūs apjautīsiet, cik aizraujoši ir apgūt vispārējo izglītību!”

Stāstus par Ellu pierakstījis Timo Parvela (1964), kuram tas padodas tik lieliski, ka bez skaļas smiešanās grāmatu izlasīt vienkārši nav iespējams. To apliecina ne vien daudzumdaudzie Somijas un citu zemju bērni, bet arī latviešu izdevuma tulkotāja, redaktore un citi izdevniecības ļaudis, kas palīdz grāmatai nokļūt pie lasītāja. Un nav jau arī nekāds brīnums, jo Timo Parvela, pirms kļuva par rakstnieku, bija skolotājs. Tie, kas viņu satikuši, stāsta, ka Timo ir tieši tikpat brīnumjauks kā Ellas skolotājs grāmatā.

Beidzot arī Latvijas bērni varēs iepazīties ar Ellu un viņas draugiem, un šis ir tiešām varens notikums, jo tieši 2015. gada septembrī stāstu sērija par Ellu svin savu 20. dzimšanas dienu!

Iesaki draugiem