Apraksts

Džeronīmo Stiltons ir ļoti talantīgs, inteliģents, darbspējīgs un uzņēmīgs grauzējs. Viņš ir dzimis Pelēnijā (Peļu salā), ieguvis maģistra grādu grauzēju literatūras peloloģijā un salīdzinošās arheopelotikas filozofijā. Stiltons vada nozīmīgāko Pelēnijas avīzi “Grauzēja Balss”. Viņš saņēmis daudzus apbalvojumus, to vidū Pelicera prēmiju par sensacionālo darbu “Pazudušo dārgumu noslēpums”. Viņa grāmatas tulkotas 47 valodās, Itālijā pārdotas 32 miljonu lielā metienā, bet pasaulē – 128 miljonu tirāžā! Un beidzot viņa grāmatas, kas spēj aizkustināt tāpat kā vissaldākie sieriņi, aizraut kā viskārdinošākās picas smarža un ir nepārspējami asprātīgas, ir pieejamas arī latviešu valodā! Pats autors par saviem stāstiem saka: “Tie ir vienkārši lieliski, Džeronīmo Stiltona godavārds!” Šis teksts visiem Stiltoniem vienāds.

PELĪGĀS BRĪVDIENAS PANSIJĀ „MIRAPELES”...
“Pie tūkstoš sieriem, cik daudz piedzīvojumu man gadījās pirms brīvdienām! Nācās glābt tanti Lipu no ugunsgrēka, applūda mana izdevniecība, kartupeļu čipsu ar siera garšu taisītājs piedraudēja, ka izraus man visas ūsas... un kur nu vēl vēdergraizes pēc cepto mīdiju apēšanas!”
Džeronīmo Stiltons

Kad Džeronīmo Stiltons beidzot ir gatavs doties atvaļinājumā, atlicis tikai viens brīvdienu piedāvājums – atpūta pansijā “Mirapeles”. Cena ir milzīga, ērtības – minimālas, taču nav citas izvēles. Tomēr brīvdienas izvēršas negaidīti krāsainas, un Stiltons grāmatā labprāt dalās ar savu pieredzi, lai arī lasītāji savus brīvos brīžus spētu padarīt aizraujošus, neaizmirstamus un patiesi... superpelīgus!
Stāsta pielikumā – vesela spēļu, rotaļu un dažādu brīvdienu pavadīšanas ideju kolekcija.

No itāļu valodas tulkojusi Astra Šmite.

Iesaki draugiem