Apraksts

Džeronīmo Stiltons ir ļoti talantīgs, inteliģents, darbspējīgs un uzņēmīgs grauzējs. Viņš ir dzimis Pelēnijā (Peļu salā), ieguvis maģistra grādu grauzēju literatūras peloloģijā un salīdzinošās arheopelotikas filozofijā. Stiltons vada nozīmīgāko Pelēnijas avīzi “Grauzēja Balss”. Viņš saņēmis daudzus apbalvojumus, to vidū Pelicera prēmiju par sensacionālo darbu “Pazudušo dārgumu noslēpums”. Viņa grāmatas tulkotas 47 valodās, Itālijā pārdotas 32 miljonu lielā metienā, bet pasaulē – 128 miljonu tirāžā! Un beidzot viņa grāmatas, kas spēj aizkustināt tāpat kā vissaldākie sieriņi, aizraut kā viskārdinošākās picas smarža un ir nepārspējami asprātīgas, ir pieejamas arī latviešu valodā! Pats autors par saviem stāstiem saka: “Tie ir vienkārši lieliski, Džeronīmo Stiltona godavārds!”

SLEPENAIS AĢENTS
“Man priekšā bija patīkama darba diena..., bet, ejot uz “Grauzēja Balss” redakciju, es ievēroju kādu tipu, īsta grauzēja prototipu tumšās brillēs, kurš man sekoja... Savādi! Viņš visu dienu nostāvēja iepretim izdevniecībai... Savādi! Vakarā, kad izgāju no redakcijas, viņš sekoja man līdz mājām... Savādi! Kas bija šis tips, īsta grauzēja prototips tumšajās brillēs?” /Džeronīmo Stiltons/

Džeronīmo Stiltons ir nonācis absolūti neapskaužamā situācijā. Viņam 24 stundu laikā jāpaveic kāds ārkārtīgi nozīmīgs uzdevums, un, kā par spīti, neviens no Džeronīmo draugiem dažādu iemeslu dēļ nespēj viņam palīdzēt. Stiltons nolemj darboties viens, taču katrā kritiskā brīdī viņš sajūt noslēpumainu smaržu un brīnumaini izglābjas no briesmām.

No itāļu valodas tulkojusi Astra Šmite.

Iesaki draugiem