Apraksts

Jorma Hēdlunds saistību ar kriminālajām aprindām atstājis pagātnē un sācis jaunu dzīvi. Tomēr kāds bijušais draugs viņu pierunā iesaistīties vēl vienā, pēdējā lietā – aplaupīt inkasācijas automašīnu, jo pieejamā informācija esot ļoti droša un uzticama un paredzamais ieguvums – riska vērts. Laupīšana neizdodas, kā plānots, un drīz vien Jorma slēpjas no policijas.
Denijs Kacs atrod mirušu savu bijušo draugu, narkotiku dīleri Ramonu, pazudusi arī Ramona draudzene Jennija, un Denijs uzsāk savu izmeklēšanu, ik pa brīdim lūdzot palīdzību Ēvai Vestinai, kura bija iesaistīta arī Klinberga lietā. Meklējumi Deniju aizved līdz Stokholmas porno industrijas tīklam, bet tad notiek pavērsiens, kādu neviens nevarēja pat iedomāties. Skaidrs ir tikai tas – kāds ļoti nevēlas, lai Denijs Kacs noskaidrotu patiesību.

Otrajā grāmatā par Deniju Kacu Valgrēns meistarīgi atspoguļo Stokholmas tumšo pusi – pasauli, kura trīs bijušajiem draugiem Kacam, Jormam un Ēvai ir pārāk labi pazīstama.

Karls Juhans Valgrēns (1964) ir zviedru rakstnieks un mūziķis. Viņš saņēmis vairākas literārās atzinības, tostarp prestižo Augusta balvu. Sērijā par Deniju Kacu izdots arī romāns “Ēnu vīrs”.

No zviedru valodas tulkojusi Ieva Pudure.


Karls Juhans Valgrēns uzrakstījis jaunu kriminālromānu, nevairīdamies no tik skarbiem tematiem kā narkotikas un korumpētība policijas ierēdņu vidū, un lasītājs jau atkal var sekot līdzi notikumiem Denija Kaca dzīvē.
Svenska Daglbladet

Valgrēns jau sen ir nodrošinājis sev vietu starp labākajiem skandināvu kriminālliteratūras autoriem, un ar šo romānu viņš tikai atkārtoti apliecina savu meistarību.
Kulturkapellet

Karla Juhana Valgrēna sarakstītās grāmatas raksturo spēcīgs literārs fons, viņa tekstus, lai smeltos iedvesmu un mācītos, analizē un pēta gan literatūrkritiķi, gan citi autori.
Bookreporter

Valgrēna romāni patiesībā ir īsti trilleri – oriģināli, ar personisku piesitienu, un tie ierindo autoru starp labākajiem šajā žanrā.
Kirkus Reviews

Iesaki draugiem