Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Didzis Sedlenieks (1963) ir pirmā fantastikas žanra stāstu krājuma “Bohēmijas zaglis” autors latviešu literatūrā, piedāvājot asprātīgas versijas par kosmosa dzīlēm, zemes noslēpumiem, par zināmām un nezināmām civilizācijām, par svešo, kas mīt katrā no mums. Savukārt “X RALPHI INDRAE” ir D. Sedlenieka pirmais romāns, kurā rakstnieks palicis uzticīgs fantastikai, ļaujot lasītājam kopā ar galvenajiem varoņiem ceļot laikā.

Viens no viņiem – sešpadsmitgadīgais Ralfs – ir spiests pamest ierasto vidi, lai vasaras brīvlaikā pēc vecāku vienošanās dotos pie sava tēva, izcilā paleoantropologa Papandreu uz Āfriku. Ralfs jūtas kā visnelaimīgākais jaunietis pasaulē, turklāt pirmajās dienās viņu piemeklē visādas likstas cita pēc citas, līdz viena no tām kļūst liktenīga un ne tikai viņam vien.

Dzīve fanātisko zinātnieku nometnē puisim tomēr iepatīkas, it sevišķi pēc iepazīšanās ar pārgalvīgo meiteni Indru. Viņi Afaras tuksnesī pilnīgi nejaušā kārtā kļūst par kādas cilvēku priekšteču sugas atklājējiem, un abiem par godu tā tiek nodēvēta par x ralphi indrae.

Drīz vien negaidīta izdevība jauniešus nogādā ļoti tālā pagātnē, kur pašiem ir jāiejūtas pirmcilvēku x ralphi indrae ādā, un sākas piedzīvojumi, par kādiem neviens nebija spējis pat iedomāties. Nu galvenais mērķis viņu bīstamajā eksistencē ir nokļūšana atpakaļ savā 2016. gadā, taču tas nebūt nav viegli, jo apziņa un pašsaglabāšanās instinkts pretojas vienīgajam nosacījumam, lai atgriešanās būtu iespējama. Tāpēc viņu ceļojums senatnē negribēti ieilgst.

Cilvēka senču meklējumi, slepenas tehnoloģijas, apbrīnojami notikumi aizvēsturē un tagadnē, ķermeņu aizgūšana, gūsts citplanētiešu gaisakuģī, jūtas, kuras rada un spēcina kopīgi pārdzīvojumi, un vēl daudz kas cits izlasāms D. Sedlenieka jaunajā aizrautīgajā romānā.

Iesaki draugiem