Apraksts

Džo Beikere (Jo Baker), angļu rakstniece un vairāku romānu autore, ir dzimusi un augusi Lankasterā, izglītību ieguvusi Oksfordā un Belfāstā. Romānu “Longborna” par gada labāko grāmatu atzinuši vairāki mediji, tostarp Seattle Times, Miami Herald un Kirkus Reviews.

Džeinas Ostinas “Lepnums un aizspriedumi” ir tikai puse stāsta.

Šajā ārkārtīgi tēlainajā grāmatā centrālo vietu ieņem romānā “Lepnums un aizspriedumi” jau iepazītie kalpotāji. Sāra, bārenēs palikusi istabmeita, vada dienas, nodarbojoties ar Benetu saimniecības veļas mazgāšanu, grīdu beršanu un naktspodu iznešanu. Taču arī kalpotāju stāvā ir tikpat daudz mīlas dēku, lauztu siržu un intrigu kā Longbornas augšstāvā. Un līdz ar noslēpumainā jaunā sulaiņa ierašanos kalpotāju mierīgais dzīves ritms mainās uz visiem laikiem...

Džo Beikere uzdrošinās mūs ievest no Džeinas Ostinas klasiskā romāna viesistabas stingrās saimniecības vadītājas un virtuves meitas valstībā, radot uzskatāmu, spilgtu un valdzinošu pasauli.

No angļu valodas tulkojis Armīns Voitkāns.
 

Apsveicams romāna “Lepnums un aizspriedumi” un seriāla “Dauntaunas abatija” apvienojums. Tomēr “Longborna” ir pats par sevi aizraujošs un inteliģents vēsturisks romāns, kas sasaucas ar darbu “Lepnums un aizspriedumi” daudz dziļāk nekā tikai ar spožu un ticamu kalpotāju dzīves notēlojumu. Džo Beikere ir izcila rakstniece.
Džeimss Kolinss, rakstnieks

Valdzinoši! Spoži izdomāts un ar mīlestību uzrakstīts stāsts par plašo pasauli ārpus romāna “Lepnums un aizspriedumi” viesistabām.
Megija Šipsteda, rakstniece

Neatvairāms romāns. Turpinājumi reti papildina oriģinālo darbu, taču Džo Beikerei ar it kā vienkāršo, bet iedvesmas pilno tēlu transformāciju tas izdevies lieliski. Grāmatai nodrošināts bestsellera zīmogs.
Kirkus Reviews

Asprātīgs un krāšņs romāns. Ostinas un seriāla “Dauntaunas abatija” fani jo īpaši pratīs novērtēt “Longbornu”, un tas priecēs ikvienu lasītāju, kam tīk vēsturiski romāni, kuros apvienots lielisks sižets un seni notikumi.
People

Izcils rakstnieces darbs! Džo Beikere radījusi gudru un aizraujošu vēsturisku romānu, kurā neiztrūkst arī sirdi aizkustinošu sižeta līniju.
The Guardian

Publikācijas

Iesaki draugiem