Apraksts

Živernī – Kloda Monē iemīļotais ciemats. Pa dienu tūristi apmeklē mākslinieka bijušo māju un dārzu, kurā gleznotas slavenās “Ūdensrozes”, bet vakarā, kad apkaimi ieskauj tumsa, atklājas šī mierpilnā franču ciemata tumšā puse.

“Melnās ūdensrozes” – stāsts trīspadsmit dienu garumā – aizsākas ar vienu slepkavību un beidzas ar vēl vienu. Žeroms Morvāls, vīrs, kura kaislība pret mākslu ir tikpat spēcīga kā viņa kaisle pret sievietēm, atrasts miris dzidrajā upē, kas plūst cauri dārziem. Viņa kabatā ielikta pastkarte ar Monē “Ūdensrozēm”, uz kuras rakstīts: Vienpadsmit gadi. Apsveicu dzimšanas dienā!

Noslēpumā ir iesaistītas trīs sievietes – meitene ar gleznotājas talantu, pavedinoši pievilcīga skolotāja un veca sieva ar pūces acīm, kura redz un zina visu, kas ciematā notiek. Viņas glabā kādu noslēpumu. Bet ko viņas slēpj saistībā ar Morvāla līķa atrašanu? Un kāds viņa nāvei sakars ar gleznu “Melnās ūdensrozes”, par kuru tik daudz tiek runāts?

Šajā elegantajā kriminālromānā sajaucas pagātne un tagadne, bet jaunība un nāve mērojas spēkiem ar laiku.

Mišels Bisī (Michel Bussi) ir viens no slavenākajiem mūsdienu franču kriminālromānu rakstniekiem, kura darbi ieguvuši plašu starptautisku atzinību un godalgoti ar literārām balvām. Latviešu valodā izdots arī romāns “Meklējot Spāri”.

No franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova.


Šis lieliskais kriminālromāns piesaista lasītāja uzmanību tikpat eleganti un neuzbāzīgi kā Kloda Monē gleznas, kuras autors veiksmīgi apspēlējis arī tekstā. Bestsellers dzimtajā Francijā – romāns pārsteidz ar negaidītiem sižeta pavērsieniem.
Daily Mail

Savā varā pārņemošs stāsts! Mišels Bisī virtuozi pārkāpj vairumu pieņemto teksta konstruēšanas noteikumu, kā rezultātā esam ieguvuši izsmalcinātu stāstu stāstā un noslēpumu noslēpumā.
Daily Express

Mišela Bisī meistarīgi atainotā izmeklēšana tik jūtīgā un noslēgtā sabiedrībā jau vien ir apbrīnas vērta, un romāna fināls ir viens no neaizmirstamākajiem un labākajiem mūsdienu kriminālromānu žanrā.
The Sunday Times

Slepkavība vienmēr šokē spēcīgāk, ja atainota uz skaista un izsmalcināta skatuviskā fona, un tieši tā aizsākas Mišela Bisī trilleris. Ekscentrisks franču šarma paraugs.
Sunday Express

Mišela Bisī “Melnās ūdensrozes” ir lamatas, kurās iekrīt ne tikai romāna varoņi, bet arī lasītājs. Jūs esat brīdināti! Neticiet šķietamībai, it īpaši tad, ja tai piemīt impresionisma gleznas krāsas un gaisma!
La Provence

Publikācijas

Iesaki draugiem