Apraksts

Makkenna ir vīrietis pašos spēka gados ar visnotaļ nopietnu dzīves pieredzi, jo savulaik bijis iznīcinātāja pilots Līča karā. Tāpēc, lai gan pret savu gribu kļuvis atkal par civilistu, viņa darbs saistīts ar trauksmainām un bīstamām situācijām – tagad strādājot ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Maka kaislība ir vientulīgi pārgājieni kalnos, un vienā no tādiem viņš iepazīstas ar Džeisonu Donavanu – tādu pašu vienpati. Pēc vairākiem gadiem Makkenna nejauši sastop seno paziņu, taču pavisam neparastos apstākļos – autoavārijā, kurā viņš ir vienīgais cietušais. Makkenna ir pārliecināts, ka viņam veiksmīgi ir izdevies glābt Donavana dzīvību. Turpretī turpmākie notikumi šķietami liecina par pretējo, bet Makā tie rada urdošas aizdomas. Viņš cenšas noskaidrot, kur gan slēpjas patiesība, un šī pamatotā interese uz savu roku uzsākto izmeklēšanu tuvina robežai, aiz kuras tiek apdraudēta ne tikai viņa dzīvība vien.

Ričarda Ingrema romāns saistoši risina mūžīgo ētisko jautājumu par nejaušībām, kuras bieži vien mūs nostāda izšķirošas izvēles priekšā.

Ričards Ingrems (1981), latviešu rakstnieks, kurš jau vairākus gadus dzīvo saulainajā Krētas salā Vidusjūrā, savā jaunajā romānā "Bīstamā patiesība" palicis uzticīgs detektīva elementiem sižetā un stingriem principiem, kurus savā rīcībā īsteno galvenais varonis Roberts Makkenna. Šoreiz darbības vieta ir gleznainā, bet ar dabas skarbumu apveltītā Skotija.

Iesaki draugiem