Apraksts

Stounbridža ir maza pilsētiņa Rietumīrijā, kur visi cits citu pazīst. Čikija Stāra, vīlusies mīļotajā vīrietī, pamet Ņujorku, atgriežas mājās un ļaujas savas dzīves lielākajam izaicinājumam – atjaunot māsu Šīdiju nolaisto namu. Viņa vēlas to pārvērst par mājīgu un viesmīlīgu viesnīcu Atlantijas okeāna vēju plosītajā piekrastē, kaut visi ir pārliecināti, ka viņai tas neizdosies.
Visai drīz Stounhausa – jaunā viesnīca uz klints – ir gatava uzņemt iemītniekus.

Lai gan satikušies šajā šķietami skarbajā nomalē, pirmie Stounhausas viesi, miera un viesmīlības apņemti, ātri vien rod sirdsmieru un spēju paskatīties uz savām problēmām no malas.

Varbūt Stounhausa sniedz ne vien atpūtu un mierinājumu, bet spēj piepildīt arī ikkatra kvēlākos sapņus.

Meiva Binčija (Maeve Binchy, 1940–2012) ir slavena un ļoti iemīļota īru rakstniece. Viņas pirmais romāns “Iededz sveci” tika publicēts 1982. gadā. Turpmākajos gados viņa sarakstījusi divdesmit grāmatas, kuras visas kļuvušas par bestselleriem, un vairāki M. Binčijas romāni ir arī ekranizēti. Rakstnieces veikums novērtēts ar literārām balvām un prēmijām, tostarp British Book Awards un Irish PEN/A.T. Cross Award. Par romānu “Nedēļa viesu namā” Meiva Binčija 2012. gadā ieguvusi Popular Fiction Prize. Latviešu valodā izdoti arī romāni “Lietus un zvaigžņu naktis” un “Taras ceļš”. Informācija par rakstnieci: www.maevebinchy.com

No angļu valodas tulkojusi Daina Grūbe.


“Meiva ir atgriezusies un pašās virsotnēs… Šīs grāmatas temats ir sirds – burtiskā un metaforiskā nozīmē, un tā ir aizkustinoša lasāmviela, bet ne salkana.”
The Times

“Sirsnīgi, gudri un ar dziļu sapratni par to, kas mums palīdz dzīvot, – tādi ir Meivas Binčijas apburošie stāsti. Vai kāds brīnums, ka tie aizkustinājuši visu pasauli?”
OK Magazine

“Ir iznācis mūžībā aizgājušās īru rakstnieces Meivas Binčijas pēdējais romāns. Tā darbība notiek kādā lauku viesu namā Īrijas rietumu krastā, un to caurstrāvo autorei raksturīgā sirsnība, humors un varoņu savstarpējās attiecības.”
Woman

“Lasīt kādu no Meivas Binčijas romāniem vienmēr ir baudījums, un arī šis nav izņēmums… Viņa liek mums raizēties par saviem varoņiem tā, it kā tie būtu mūsu draugi.”
Bella

“Binčijas līdzjūtība un sirsnība paliek neaizēnota līdz pašam galam. Binčija vada savus varoņus cauri raizēm ar stingru un laipnu roku, sagatavojot viņus laimīgākai nākotnei. Varbūt tieši tāpēc tik daudzi lasītāji šo rakstnieci mīl. Un arī tāpēc, ka viņa vienmēr prata radīt ļoti labu vēstījumu.”
Irish Times

Iesaki draugiem