Apraksts

Rolāns Buti (dz. 1964) ir šveiciešu rakstnieks. Viņš studējis literatūrzinātni un strādā par skolotāju. Romāns “Apvāršņa vidū” nominēts Prix Medicis 2013. un 2014. gadā saņēmis Šveices literatūras gada balvu, tas ticis tulkots un izdots vairākās valstīs.

1976. gada vasara Šveicē ir pārdabiski sausa un karsta, tiek pārspēti visi iepriekšējo gadu siltuma rekordi. Valdība izziņo trauksmes stāvokli, armija un ugunsdzēsēji tiek nosūtīti uz lauku apvidiem, kur fermeri ik dienu zaudē lopus un ražu – šķiet, pienācis visa gals. Apdraudēta ir arī nomaļā Sateru ģimenes saimniecība, kur karstuma ietekmē milst dramatiska spriedze. Gustam ir tikai trīspadsmit gadi, un šī vasara izmaina visu viņa dzīvi...

“Es zināju, ka mani gaida spoža nākotne, jo tāds ir katra trīspadsmitgadīga zēna sapnis, šķiroties no bērnības. Es biju tajā vecumā, kad esam nemirstīgi, jo mums priekšā ir visa dzīve.”

“Rolāns Buti mums dāvājis meistarīgi darinātu, iespaidīgu un aizkustinošu stāstu par kādas vienas nelielas, konkrētas pasaules galu, tomēr, to lasot, nav jāraud.”
Le Nouvel Observateur

No franču valodas tulkojusi Inese Pētersone.

Iesaki draugiem