Apraksts

Kad Meja Holande tiek pieņemta darbā pasaules varenākajā interneta kompānijā, viņa domā, ka ir guvusi unikālu iespēju, un šo pārliecību nespēj satricināt nedz pakāpeniska attālināšanās no reālās dzīves, nedz uzņēmuma pretenzijas uz viņas privāto dzīvi, nedz iepazīšanās ar kādu savādu kolēģi.
Drīz vien šis stāsts par jaunas sievietes ambīcijām un ideālismu pārtop par aizraujošu spriedzes romānu, kurš uzdod mums neskaitāmus aktuālus jautājumus par saskarsmi un informāciju, privāto un publisko, demokrātiju, vēsturi un cilvēka zināšanu robežām.

“Tas, kas reiz nonācis internetā, tur būs pieejams vienmēr. Tā ir jau tagad un būs arī nākotnē, taču Deivs Egerss šo apgalvojumu paceļ jaunā, utopiskā līmenī. Privātums šīs grāmatas pasaulē ir pielīdzināms zādzībai, bet dalīšanās ir visvērtīgākā darbība.
Šis ir darbs, ko derētu izlasīt ikvienam interneta lietotājam, jo liks paskatīties uz tik ierasto ar skaidrāku skatienu.”
Līva Alksne, žurnāliste

“Šī ir grāmata, kas ļauj izprast īstenības paradoksus un kuru var ieteikt ikvienam, kas apjauš savu atkarību no pogu spaidīšanas. Grāmata, iesākta nevainojamas spozmes un šķietamas paredzamības noskaņā, palēnām pārtop baisā labirinta skrējienā, kam arī lasītājs zina tikai vienu izeju. Mums ikvienam ir tiesības nebūt redzamam… Tikai jautājums: vai cilvēka smadzeņu funkcijas, kas, par laimi, ir ierobežotas, paredz zināt visu… par visu?”
Iveta Krūmiņa, bloga igramatasscv.wordpress.com autore

“Neierasti ticams stāsts par nākotni, kas balansē uz utopijas un distopijas robežas. Ja meklējat grāmatu, kas liks domāt par tehnoloģiju ietekmi uz mūsu nākotni, “Sfēra” būs tieši laikā.”
Spīgana Spektore, grāmatu raidījuma “Spīganas lasītava” vadītāja

No angļu valodas tulkojusi Karīna Tillberga.

Iesaki draugiem