Apraksts

Tie, kuri ir lasījuši abas iepriekšējās šīs sērijas grāmatas, zina, kas ir Bezsejainie, tāpēc droši vien var iedomāties, ka trešajā grāmatā par kaulaino detektīvu Blēžagabalu Jaukumu tās galvenajiem varoņiem – skeletam detektīvam un viņa pāriniecei četrpadsmitgadīgajai Valkīrai Trojai – nāksies stāties pretī patiešām nopietnām problēmām. Viņiem būs jānovērš pasaules gala draudi. Diemžēl šoreiz beigas nav visai laimīgas, jo vienam no viņiem kauja ar mūžseniem dieviem, kas reiz valdījuši pār pasauli, beidzas gaužām neveiksmīgi.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Zālīte.

Ja tev patīk cīņas, kurās tiek ņemta talkā maģija, un negaidītas, smieklīgas situācijas, šī grāmata ir kā radīta tieši tev.
Tajā ir humors, krīzes situācija drīza pasaules gala dēļ un divi varoņi, kas cīnās kopā. Zemeslodes liktenis ir detektīva skeleta un 14 gadus vecas meitenes rokās. Vai Blēžagabals un Valkīra izdzīvos dievu un burvju kaujā? Vai arī pasaule sabruks un sadegs?
The Guardian

Vienmēr esmu uzskatījis, ka grāmatas par Blēžagabalu netiek pienācīgi novērtētas. Protams, ir jau interesanti lasīt par burvjiem, raganām, maģiju un visu, kas ar to saistīts, bet nekur citur jūs neatradīsiet tik lielisku humoru, sarkastisku ķircināšanos un neparastu varoņu pulciņu, kas liek lasītājiem smieties līdz asarām. Tik dzirkstoša asprātība mūsdienās ir retums, un, ja lasīsiet pārāk ātri, varbūt nepamanīsiet visus tekstā rūpīgi ievītos smalkumus. Nevaru vien sagaidīt, kas Derekam Lendijam vēl ir padomā.
Bendžamins Bošs,
Kidsreads

Iesaki draugiem