Apraksts

Aizraujoša ģimenes sāga par dzimtu un ļaužu likteņiem eksotiskajā Argentīnā

Argentīna, 1876. gads. Atraitnēs palikusī Annēlija Vīnande ar meitu Minu no Frankfurtes pie Mainas ieceļojusi Argentīnā, lai otrreiz apprecētos. Taču laulība sagādā rūgtu vilšanos. Četrpadsmit gadus vecajai Minai vienīgo gaismas stariņu skarbajā ikdienā ienes tikšanās ar kaimiņu dēlu Franku. Taču kādā dienā notiek briesmu lietas, un Frankam nekas cits neatliek, kā bēgt prom...

Trīs ģimeņu likteņstāsti ir cieši savijušies kopā un ieved lasītāju nabago un bagāto, cienījamo un nicināmo, nīstošo un mīlošo cilvēku pasaulēs.

Sofija Kaspari (Sofia Caspari, dz. 1972) ir vācu rakstniece. Autore ilgāku laiku pavadījusi arī Argentīnā, un šīs zemes cilvēki, daba un vēsture atstājuši uz viņu dziļu iespaidu, ko autore krāšņi atainojusi savos romānos.

No vācu valodas tulkojusi Iveta Galēja.


Romānā “Flamingu lagūna” autore spilgti attēlo gan raibo dzīvi Buenosairesā, gan nabadzību pampas nomalēs, gan bagāto savstarpējos konfliktus, gan nesaprašanās starp bagātajiem un nabadzīgajiem iedzīvotājiem.
Amazon.de

Sadursmes starp baltajiem un indiāņiem, lielo zemes īpašnieku varas kāre, arī mīlestība – aizliegtā un slepenā, gaidošā un atraidītā – tas viss ir šajā romānā, kas ir kā brīnišķīga un koša glezna uz eksotiskas dabas un vēsturisko notikumu fona.
Histo-Couch.de

Romāns “Flamingu lagūna” sniedz aizraujošu piedzīvojumu – tas atklāj pilnīgi svešu un nezināmu pasauli, iepazīstina ar Argentīnas vēsturi un iedzīvotājiem. Triloģijas otrajā grāmatā sastopam “Koraļļkoku zemē” iepazītos varoņus, tomēr notikumu centrā ir jau nākamā paaudze.
Buecher.de

Sofija Kaspari atainojusi Argentīnu, tās dabu, toreizējo vēsturisko situāciju un politisko spriedzi, cilvēku dzīves apstākļus tik dzīvi un patiesi, ka lasītājs sajūtas ierauts notikumu virpulī. Lasot “Flamingu lagūnu”, gribas visu vēl vairāk – vairāk saules, ainavu, mīlestības un arī naida. Grāmata sniedz lielisku iespēju pavadīt vairākas stundas ārpus mūsu ikdienas.
Literaturschock.de

Sofijas Kaspari triloģija:

Koraļļkoka zemē, 2016. gada marts
Flamingu lagūna, 2016. gada maijs
Ūdenskrituma dziesma, 2016. gada septembris

Iesaki draugiem