Apraksts

Mailsam Mērfijam un Nailsam Spārksam lieliski padodas negantības. Gandrīz katru dienu nepārspējamie palaidņi ar saviem trikiem teju apgriež ar kājām gaisā visu Garlaikielejas reālģimnāziju. Lielais čiepsts... Haoss ēdnīcā... Veikli nostrādātās palaidnības ielīksmo klasesbiedrus un apkauno divu negantnieku lielāko ienaidnieku – uzpūtīgo direktoru Bārkinu. Taču kādu dienu – precīzāk sakot, skolas fotografēšanās dienā – jokdari pāršauj pār strīpu, un jau pēc pavisam neilga laika direktors Bārkins tiek atlaists no darba. Viņa vietā stājas direktors Bārkins seniors – iepriekšējā direktora tēvs, kas ne acu galā necieš nekādu muļķošanos. Jaunais direktors pieprasa ievērot dzelžainu disciplīnu un ir cieši apņēmies iznīcināt visus jautrības iedīgļus jau saknē. Skolēni stundās vairs nedrīkst strādāt grupās. Ir atcelti visi ārpusstundu pasākumi, piemēram, Pidžamu diena un deju vakars. UN, PATS SVARĪGĀKAIS, PAR PALAIDNĪBĀM JĀAIZMIRST.

Asprātīgi ilustrētajā otrajā sērijas grāmatā bestselleru autori un draugi Maks Bārnets un Džorijs Džons vēlreiz pierāda, ka apspiesto rokās nerātnības var noderēt, lai iedibinātu taisnību... un krietni izsmietos.
Galvenos varoņus un viņu nedarbus smalki un asprātīgi daudzās komiksveida ilustrācijās iedzīvinājis mākslinieks Kevins Kornels.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga.

Jautrības un blēņu dubultporcija!
Džefs Kinnijs, sērijas “Grega dienasgrāmata” autors

Izcili blēņdari tiekas ar šķietami nepārspējamu pretinieku. Kurš smiesies pēdējais?
Kirkus Reviews

“Divi negantnieki” ir tieši tādi bērni, kādi man patīk, bet vēl svarīgāk – viņi ir tieši tādi bērni, kādi patīk bērniem.
Enija Berousa

Maks Bārnets un Džorijs Džons darbojas perfektā komiskā harmonijā.
Publishers Weekly

Iesaki draugiem