Apraksts

Nekas nepaliks apslēpts, kas netiks atklāts...

Kādā 1686. gada rudens dienā astoņpadsmit gadus vecā Nella klauvē pie grezna nama durvīm Amsterdamas bagātākajā kvartālā. Viņa ir ieradusies, lai sāktu jaunu dzīvi kā veiksmīgā tirgotāja Johannesa Branta sieva, taču viņu sagaida vien skarbā vīra māsa. Johanness parādās tikai vēlāk un pasniedz jaunajai sievai neparastu kāzu dāvanu – viņu nama miniatūru kopiju. To iekārtot tiek uzaicināta miniatūriste, kuras precīzie un smalkie mākslas darbi pavisam negaidītā veidā ietekmē reālās dzīves dubultniekus.
Pamazām Nella saprot, kādas briesmas apdraud ģimeni. Vai miniatūriste var ietekmēt viņu likteņus? Vai miniatūriste izvēlēsies viņus glābt vai pazudināt?

Skaists, reibinošs un satraucošas neziņas pilns stāsts par mīlestību un apsēstību, nodevību un sodu, šķitumu un īstenību.

Džesija Bērtone (Jessie Burton, dz. 1982) ir angļu rakstniece. Viņas debijas romāns “Miniatūriste” jau izdots vairāk nekā 35 valstīs, pārdots vairāk nekā miljons eksemplāru, izvēlēts kā “Gada grāmata” Waterstones (2014) un apbalvots ar neskaitāmām literārām balvām un nominācijām, tostarp ieguvis E. Kihlgren starptautisko balvu Itālijā (2015).

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.


Romāns “Miniatūriste” ir retums mūsdienās – tā ir skaisti sarakstīta, turklāt arī aizraujoša lasāmviela. Šī neaizmirstamā, maģiskā un pārsteidzošā grāmata ir lielisks atgādinājums, kāpēc iemīlējāt lasīšanu.
S. Dž. Vatsons, angļu rakstnieks

Džesijas Bērtones teksts ievelk lasītāju savos tīklos, un sižeta nemierīgā straume pārņem savā varā ar katras nākamās lappuses neziņas nepielūdzamo tvērienu. Pabeidzot lasīt šo grāmatu, mana pirmā reakcija bija nekavējoties lasīt to no jauna.
H. Kenta, austrāliešu rakstniece

Romānā “Miniatūriste” meistarīgi attēlota 17. gadsimta Amsterdama un tās pārtikušo iedzīvotāju ikdiena. Dž. Bērtones iztēles bagātais stāsts piesaistīs jo īpaši tos lasītājus, kam tuva mākslas pasaule.
BookPage

Brīnišķīgi aizraujoša lasāmviela, kas iepriecinās arī tos, kuri iemīlējuši romānus “Meitene ar pērļu auskaru” un “Vēja ēna”. Džesijai Bērtonei izdevušies sarežģīti, bet interesanti un kolorīti sieviešu tēli.
The Guardian

Romāna darbība noris septiņpadsmitā gadsimta Amsterdamā – pilsētā, pār kuru valda greznība, bagātība un despotiska reliģija. Šis ir meistarisks un spožs tālaika atainojums. Ļoti aizraujošs, skaisti uzrakstīts vēsturisks romāns.
Observer

Iesaki draugiem