Apraksts

Kopš sava pirmā darba publicēšanas 1920. gadā Agata Kristi uzrakstīja 33 romānus, divas lugas un vairāk nekā 50 īso stāstu, kuros darbojas Erkils Puaro. Tagad viņas literārā mantojuma aizbildņi pirmoreiz ir devuši piekrišanu pilnīgi jaunam romānam, kas ataino Agatas Kristi iecienīto tēlu pasauli.

Erkila Puaro mierīgās vakariņas kādā Londonas kafijas namā pārtrauc jauna sieviete, pavēstīdama viņam, ka drīz tikšot noslepkavota. Sieviete ir pārbiedēta, tomēr lūdz Puaro nemeklēt un nesodīt viņas slepkavu. “Kad es būšu mirusi, beidzot būs panākta taisnība,” viņa apgalvo.
Vēlāk tās pašas dienas vakarā Puaro uzzina, ka elegantajā Bloksema viesnīcā ir nogalināti trīs viesi un katram mutē ielikta aproču poga ar monogrammu. Vai tam varētu būt saistība ar izbiedēto sievieti? Kamēr Puaro cenšas salikt kopā dīvainos bilžu mīklas gabaliņus, slepkava sagatavo citu viesnīcas istabu ceturtajam upurim...

Starptautiski pazīstamās bestselleru autores Sofijas Hannas vadībā Erkils Puaro sāk šķetināt mīklu, ko piedāvā divdesmitā gadsimta divdesmito gadu Londonas vide – velnišķi izsmalcinātu mīklu, ko atrisināt spēj vienīgi talantīgais beļģu detektīvs un viņa “mazās, pelēkās šūniņas”.

Sofija Hanna ir starptautiski pazīstama bestselleru autore, kuras spalvai pieder deviņi psiholoģiski spriedzes romāni, kas izdoti vairāk nekā divdesmit valstīs. Viņas romāni ieguvuši arī literāras balvas, un autore kā dzejniece ir nominēta T.S. Eliot balvai.
Agata Kristi (1890–1976) ir pazīstama visā pasaulē kā Kriminālromānu karaliene. Vairāk nekā miljards viņas grāmatu ir pārdotas angļu valodā, un vēl miljards ir pārtulkots dažādās citvalodās. Kristi ir visu laiku visvairāk publicētā autore, kuras sacerējumi pārdoto eksemplāru ziņā atpaliek tikai no Bībeles un Šekspīra darbiem.
Vairāk lasiet oficiālajā interneta mājaslapā www.agathachristie.com

No angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.


Sofija Hanna prasmīgi un izsmalcināti ir atdzīvinājusi Agatas Kristi iemīļoto beļģu detektīvu Erkilu Puaro... tas ļauj cerēt, ka mēs vēl sastapsimies arī ar mis Mārplu.
USA Today

Dažs varētu sacīt: Agata Kristi pati to neizdarītu labāk... Pietiekami daudz negaidītu pavērsienu, samezglojumu, atklājumu un aizdomu, lai noaustu aizraujoši noslēpumainu maldu plīvuru. Literāra maģija.
Washington Post

Vai Sofijas Hannas Puaro attaisno mūsu cerības? Jā, turklāt ļoti pārliecinoši! Meistarīgi samezglotais sižets var mēroties ar jebkuru Agatas Kristi sacerējumu. “Monogrammu slepkavībām” piemīt dzīvotspēja un oriģinalitāte. Bet Puaro joprojām ir Puaro. Puaro ir atgriezies!
Aleksandrs Makkols Smits

Brīnišķīgi... nepārspējami! Kā teiktu pats Erkils Puaro: “Bravo, Madame Hanna! Bravo!”
Boston Globe

Sofijas Hannas radītā sižeta iecere bija tik aizraujoša un viņas atdeve manas vecmāmiņas darbam tik dedzīga, ka mēs nolēmām: ir pienācis laiks radīt jaunu Agatas Kristi sacerējumu.
Metjū Pričards, Agatas Kristi mazdēls

Pievilcīga un atjautīga, baisa un savdabīga un vienlaikus bezgala aizraujoša grāmata. No sirds priecājos, redzot, ka Puaro ir nokļuvis tik ļoti prasmīgās rokās. Lasīt “Monogrammu slepkavības” bija gluži kā atgriezties senaizmirstas mājas mīļākajā istabā.
Giliana Flinna

Iesaki draugiem