Apraksts

Ieskaties acīs džinam, un tu ieraudzīsi pats savas dvēseles dzīles...

Kad rakstnieks Tahirs Šahs un viņa ģimene nolemj piepildīt savu sapni un atjaunot kādu senu namu Marokas pilsētā Kasablankā, viņi drīz vien saprot, ka ieguvuši īpašumā kaut ko daudz vairāk, nekā bija vēlējušies. Līdz ar Kalifa namu jeb Dar Khalifa no tā iepriekšējās īpašnieces viņi mantojuši ne tikai trīs sargus, bet arī visnotaļ aktīvus džinus. Šie neredzamie, bieži vien draiskulīgie un dažbrīd arī neganti noskaņotie gari iemitinās pamestos marokāņu namos...

Aizraujošs, jautrs un lieliski uzrakstīts ceļojuma romāns par gadu ilgu piedzīvojumu
Marokas karalistē, kur līdzās sadzīvo mūsdienas un viduslaiki un raisās stāsts
kā maģisks un daudzšķautņains dārgakmens...

Tahirs Šahs (Tahir Shah, 1960) ir dzimis Londonā angļu un afgāņu ģimenē. Viņš ir žurnālists un izklaidējošu un humora pilnu ceļojumu grāmatu autors. Informācija par rakstnieku: www.tahirshah.com

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lukstraupe.


Tahira Šaha “Kalifa nams. Gads Kasablankā” jau no pirmajām lappusēm atsauc atmiņā Pītera Meila bestselleru “Gads Provansā”.
Entertainment Weekly

Brīnišķīga un izklaidējoša grāmata! Tahirs Šahs spēj sasmīdināt, pat pārstāstot paša pieredzētās likstas ar mājas īpašumu svešā zemē.
Dorisa Lesinga

Jautra, aizkustinoša un pārdomas raisoša grāmata. Tahirs Šahs nenoliedzami ir viens no labākajiem mūsu paaudzes ceļojumu aprakstniekiem. Viņa attēlotā Marokas bagātīgā un krāšņā pasaule ir tikpat daudzslāņaina kā “Tūkstoš un vienas nakts pasakās” atainotie notikumi.
Džeisons Vebsters, rakstnieks

Spilgts Marokas atainojums... Romānā “Kalifa nams. Gads Kasablankā” apvienoti kārdinoša ceļojuma apraksti un uzrunājoša reklāma par nekustamā īpašuma iegādi svešā zemē.
Daily Telegraph

Šarmanta un humora pilna grāmata, ko paspilgtina nezūdošā ikdienas dzīves skaistuma un noslēpumainības sajūta. Patīkami pārsteidz arī rakstnieka cieņpilnā attieksme pret svešo zemi, tās iedzīvotājiem un kultūru.
Guardian

Iesaki draugiem