Apraksts

Kventins Džeikobsens visu savu dzīvi ir iztālēm mīlējis žilbinošo piedzīvojumu meklētāju Margo Rotu Špīgelmani. Tāpēc, kad meitene kādu nakti aicina viņu doties tai līdzi atjautīgā atriebības kampaņā, Kventins piekrīt.
Aizraujošā nakts beidzas, pienāk rīts. Ieradies skolā, Kventins atklāj, ka Margo ir pazudusi. Vai viņa ir dzīva? Kur viņa ir?
Drīz vien Kventins atklāj, ka Margo ir viņam atstājusi norādes, kas puisi mudina uzsākt neparastus un varbūt pat bīstamus meklējumus. Jo tuvāk patiesībai viņš nonāk, jo skaidrāk saprot, ka īsto Margo līdz šim nemaz nav pazinis...
“Šajā Džona Grīna grāmatā skan godalgotā romāna “Meklējot Aļasku” atbalsis: jauka, ekscentriska meitene, noslēpums, kas jāatrisina gudriem, spurainiem pusaudžiem, kā arī uzvedinoši citāti, kas brīnumaini iekļaujas vēstījumā – šoreiz tie ir V. Vitmena “Zāles stiebri”. Tomēr likmes šeit ir augstākas, jo grāmata ir par saikni starp uztveri un iztēli, starp logiem un spoguļiem, starp realitāti un ilūzijām.”
Maikls Kārts, Booklist
Džons Grīns ir godalgots amerikāņu rakstnieks, kura darbi “Mūsu zvaigžņu vaina”, “Meklējot Aļasku”, “Papīra pilsētas”, “Katrīna pēc Katrīnas” iekļuvuši New York Times bestselleru sarakstā. Daudzo atzinību vidū jāmin Printz Medal, Printz Honor un Edgara Alana Po balva.
No angļu valodas tulkojusi Daina Grūbe.

Iesaki draugiem