Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Grāmata, kas kļuvusi par pasaules mēroga sensāciju vēl pirms iznākšanas.

Romāna darbība risinās mūsdienu Lielbritānijā, kur, izrādās, līdzās cilvēku pasaulei pastāv arī aizraujoša un baisa burvju pasaule, kurā uz dzīvību un nāvi notiek cīņa starp baltasiņu un melnasiņu burvjiem. Šādā sarežģītā vidē aug romāna galvenais varonis Neitans Birns, kurš visur izrādās svešais starp savējiem, jo ir ļoti neparasts zēns – pa pusei baltasinis, pa pusei melnasinis. Zēns ir bārenis – viņa māte ir mirusi, bet savu tēvu viņš nekad nav sastapis. Viņš dzīvo kopā ar vecomāti, pusmāsām Džesiku un Deboru un pusbrāli Aranu. Neitans atrodas ļoti sarežģītā savas dzīves posmā: viņam jāatrod sava identitāte, jāiegūst īpašās burvju spējas un jāiepazīst pirmā mīlestība.

Romāns ir meistarīgs vēstījums par Neitana cīņu par izdzīvošanu, viņa emocionālajiem un fiziskajiem pārbaudījumiem, savu īpašo talantu un identitātes meklējumiem.


Atsauksmes no portāla Goodreads.com
""Tumšā puse" ir vairāk nekā tikai izcila grāmata. Tā manī radīja sajūtu, kādu nebiju piedzīvojis, kopš lasīju Patrika Rotfusa "Vēja vārdu". Es gluži vienkārši NESPĒJU nolikt šo grāmatu malā. Nezinu, vai tam par iemeslu bija autores lietotais unikālais skatpunkts, meistarīgais stāstījums, ticamie dialogi vai viss kopā, bet es pieķēros galvenajam varonim garīgi, emocionāli un pat fiziski. Viņa ceļš bija arī mans ceļš."

"Šis nav vienkārši kārtējais jauniešu fantāzijas romāns, kas vēsta par burvjiem. Šis ir lielisks daiļliteratūras darbs, kas paņems tevi, lasītāj, savā varā, līdz pat matu galiņiem. "Tumšā puse" ir līdz sāpēm patiess vēstījums par ciešanām, mīlestību un cerību."

"Tumšs, spraigs, valdzinošs – skaidri zinu, ka es varētu lietot vēl daudzus citus apzīmējumus, un visus – vispārākajā pakāpē. Man vissvarīgāk ir tas, ka šī būs viena no retajām grāmatām, ko es pārlasīšu vēlreiz – jo, lai gan sižets jau būs zināms, stāsts ir tik labs, ka vēlēšos tajā iegremdēties atkal un atkal."

"Unikāls, elpu aizraujošs un skarbs stāsts par zēnu, kuram nav vietas pasaulē. Stāsts, kurš apvērš ierasto skatpunktu kājām gaidā un liek uzdot jautājumus par to, kas tad patiesībā ir ļauns un kas – labs."

"Tā ir grāmata par burvjiem, jā, bet tas vēl nav viss. "Tumšās puses" burvji nepavisam nav tādi, kādus tos tradicionāli iztēlojamies. Sallija Grīna ir radījusi pati savu mitoloģiju, kas ir tik ticama un atšķirīga no citām, ka jūs vēlēsieties pats nonākt šajā pārdabiskajā pasaulē un uzzināt vairāk par to."


Par autori
Sallija Grīna ir autore, kuras dzīvi jau izmainījis neticami aizraujošais pirmais romāns.

Sallija mīt Anglijas ziemeļrietumos un kaislību uz rakstniecību atklājusi 2010. gadā. Viņai patīk saimniekot savā mājā un doties garās pastaigās pa Velsas pakalniem. “Tumšā puse” ir autores iecerētās triloģijas pirmais romāns.

Tikai trīs mēnešu laikā romāna izdošanas tiesības pārdotas 27 valodās.
Filmēšanas tiesības uzreiz pēc līguma noslēgšanas par grāmatu izsolītas filmu kompānijai Fox 2000; producente būs Kārena Rozenfelta („Krēsla”, „Grāmatu zagle”, „Pērsijs Džeksons”).

No angļu valodas tulkojusi Ieva Elsberga.

Iesaki draugiem