Apraksts

“Bāreņu vilciens” ir ne tikai neaizmirstams un sirsnīgs stāsts par draudzību un dzīves sniegtajām iespējām, bet arī vēstījums par kādu mazāk zināmu posmu Amerikas vēsturē, kad tā sauktie bāreņu vilcieni regulāri kursēja no Austrumu krasta pilsētām uz Vidējo Rietumu fermām.

Mollijai Aijerai, septiņpadsmit gadus vecai penobskotu indiānietei, tuvojas vecums, kad būs jāpamet bāreņu aprūpes programma. Un tikai piedalīšanās sabiedriskajos darbos, palīdzot gados vecai kundzei sakopt mājas bēniņus, pasargā Molliju no iekļūšanas nepatikšanās. Kopā ar Vivjenu kārtojot un šķirojot mantas, Mollija atklāj, ka abām sievietēm ir daudz vairāk kopīga, nekā sākumā šķitis. Vivjena – īru imigrantu atvase – no Ņujorkas ar bāreņu vilcienu savulaik tika nosūtīta uz Amerikas otru galu līdz ar daudziem citiem bērniem, kuru tālāko likteni noteica vien veiksme un nejaušība. Mollijai izdodas rast atbildes uz neatbildētajiem jautājumiem, kas Vivjenu vajājuši dzīves laikā, un šie atklājumi sniedz mierinājumu abām sievietēm.

Spēcīgs romāns par negaidītu draudzību un noslēpumiem, kurus glabājam, bet kuri liedz mums uzzināt, kas mēs esam.

Kristīna Beikere-Klaina (dz. 1964) ir amerikāņu rakstniece, vairāku romānu un populārzinātnisku darbu autore un redaktore. Romāns “Bāreņu vilciens” (2013) kopš iznākšanas brīža ierindojies visvairāk pirkto grāmatu sarakstu augšgalā, tā izdošanas tiesības iegādājušies vairāk nekā 35 valstu izdevēji, pasaulē jau pārdoti vairāk nekā 2 miljoni grāmatas eksemplāru, un pēc grāmatas motīviem top arī filma.

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.


Romāns “Bāreņu vilciens” ir viens no “malā nenoliekamiem lasāmgabaliem” – tas ir vēsturisks ceļojums laikā, kur izdzīvošana ir atkarīga no paša stingrā mugurkaula un brīnuma, ko dāvā dāsna sirds.
Helēna Šulmena, rakstniece

Man ļoti patika romāns “Bāreņu vilciens”: tā aizraujošais stāsts, kas klejo šurpu turpu laikā un telpā, tā dzīvā vēsture, tā augstākajā mērā simpātiskie varoņi. Šī grāmata salauza manu sirdi un lika man priecāties, ka protu lasīt.
Monika Vuda, rakstniece

Kristīna Beikere-Klaina romānā “Bāreņu vilciens” vienā gobelēnā saauž divu sieviešu kopā savijušās dzīves un apstiprina mūsu cerības, ka tagadne var atlīdzināt pagātni un ka mīlestībai piemīt patiesi dziedinošs spēks.
Mērija Morisa, rakstniece

Jauks romāns par ģimenes meklējumiem, kas arīdzan izgaismo kādu interesantu un aizmirstu nodaļu Amerikas vēsturē. Skaisti.
Anna Pekere, rakstniece

Kristīna Beikere-Klaina ir nepagurstoša stāstniece. Tiklīdz viņa ir izmetusi savu āķi un sāk jūs pievilkt, pretoties nav iespējams – sižeta līnija ir pārāk saspringta un makšķernieks otrā auklas galā pārāk prasmīgs.
Ričards Ruso, rakstnieks

Iesaki draugiem