Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Gundara Cedriņa atmiņu grāmata "Palaidnieks" ieinteresēs grāmatu cienītājus, kam patīk lasīt tādus literāros darbus, kuros atspoguļots laikmets un cilvēki tajā. Autors stāsta par pagājušā gadsimta 60.–80. gadu Latviju, par viņam labi zināmiem notikumiem un cilvēkiem, piemēram, par iekšējo dzīvi kādā no Rīgas "specskolām" un par "zvaigžņu basketbolu" 70.– 80. gados Latvijā.
Grāmatas nosaukums saistīts ar galvenā varoņa Andra "love story" – satraucošo mīlas stāstu, kas sākas skolas laikā un ir vienlaikus salds un sāpīgs, jo ilgus gadus baudāms kā aizliegtais auglis.

Grāmatas autors Gundars Cedriņš dzimis 1942. gada 21. janvārī dzejnieku Viļa Cedriņa un Mirdzas Čuibes ģimenē. 1944. gada rudenī apstākļu sagadīšanās dēļ māte ar jaunāko dēlu Raini bēgļu laivā laimīgi izceļo uz Zviedriju, bet tēvs ar dēlu Gundaru, atrazdamies citā laivā, tiek aizturēti. Vēlāk tēvu deportē uz Komi APSR, no kurienes viņš vairs neatgriežas. Gundaru Cedriņu dzīves ceļš aizved uz Valmieru, kur viņš aizraujas ar basketbolu un jau 15 gadu vecumā tiek iekļauts vīriešu izlases komandā. Lielākā dzīves daļa pavadīta Jelgavā. Šobrīd autors māca angļu valodu un brīvajā laikā raksta stāstus. Īpaši viņam patīk rakstīt par iemīļoto basketbolu.

Iesaki draugiem