Apraksts

Šajā izdevumā ir detalizēti aprakstīti un attēlos demonstrēti 200 virtuves darbi. To skaitā ietilpst gan tādas pavāra prasmes, kas atbilst tieši pēdējos gados iecienītajai virtuves kultūrai, ēdiena gatavošanas stilam un modernam virtuves aprīkojumam, gan arī tādas produktu apstrādes metodes, kas mūsdienās varbūt šķiet novecojušas, tomēr, nedaudz izmainītas, ir ļoti noderīgas. Autoru vienkāršie skaidrojumi ļaus ikvienam interesentam būtiski paplašināt savu kulināro repertuāru, atteikties no veikalā pirktiem subproduktiem un – pats galvenais – pašpārliecināti pagatavot brīnumgardu ēdienu pēc jebkurā pavārgrāmatā noskatītas receptes.

Grāmata ir sakārtota 12 nodaļās, katrā no tām akcentējot kādu svarīgu pamatprasmi, īpašu ēdiena veidu vai sastāvdaļu. Pie katras receptes detalizēti aprakstīts, kādi virtuves piederumi un produkti ir nepieciešami, lai pagatavotu konkrēto ēdienu un apgūtu attiecīgo prasmi vai metodi. Sadaļā “Padomi” piedāvātas alternatīvas gatavošanas metodes, izskaidroti sarežģītākie jēdzieni, kā arī sniegti vērtīgi ieteikumi par piemērotākajiem virtuves piederumiem. Grāmatas sākumā ir aprakstīti svarīgākie virtuves piederumi un ierīces, bet beigās ievietota galveno kulinārijas terminu vārdnīca.

Kad būsiet izlasījuši šo grāmatu un praktiski izmēģinājuši aprakstītās metodes, jūs mācēsiet visu virtuvē nepieciešamo: sākot no avokado apstrādes, mandeļu blanšēšanas un garšaugu smalcināšanas, beidzot ar zivs filejas sagatavošanu, vistas nosaitēšanu pirms cepšanas un austeres atvēršanu. Turklāt reizē ar kulināro prasmju kolekciju strauji pieaugs arī jūsu pašpaļāvība virtuvē. Tādus ēdienus kā krabja gaļa vai jēra ribiņas jums vairs nevajadzēs baudīt tikai restorānos – tie kļūs par pusdienu galda favorītiem jūsu mājās.
    
Grāmatas autori Klēra Pola un Eriks Treijē strādā pavārgrāmatu veikalā Books for Cooks Londonā. Viņu pienākums ir praktiski pārbaudīt pavārgrāmatās atrodamās receptes, proti, katru dienu pagatavot kādu interesantu ēdienu un novērtēt to.

Publikācijas

Iesaki draugiem