Apraksts

Jaunais Brodvejas mūziklu režisors Toms Stouns aizbrauc uz Grieķiju – tikai uz vienu vasaru –, lai sarakstītu romānu. Patmas salā viņš satiek skaisto francūzieti, gleznotāju Danielu; abiem tā ir mīlestība no pirmā acu uzmetiena. Toms nolemj vēl kādu laiku palikt Grieķijā...

Septiņi gadi aizvadīti, dzīvojot kā paradīzē. Toms un Daniela pārcēlušies uz Krētu un audzina divus jaukus bērnus. Kādu vakaru negaidot piezvana vecs paziņa, patmietis Teologs, kuram pieder pludmales krodziņš “Skaistā Helēna”. Zinādams, ka Toms aizraujas ar kulināriju, grieķis piedāvā – uz abpusēja izdevīguma pamatiem – vasaras sezonā viņam to iznomāt.

Draugi un sieva viņu gan brīdina par grieķiem raksturīgo viltību, taču labticīgais amerikānis visu laiž gar ausīm. Toms ir sajūsmināts par iespēju saimniekot krodziņā un iepriecināt tā apmeklētājus ar daudzveidīgiem, teicami pagatavotiem ēdieniem. Lai gan nākas pārvarēt dažādas grūtības, Toms realizē savu sapni un lasītājs tiek ne tikai pie baudpilnas lasāmvielas, bet arī pie gardu ēdienu receptēm, kuras tā vien kārojas ātrāk izmēģināt.

Pirms aizbraukšanas uz Grieķiju Toms Stouns desmit gadus bija režisora asistents un izrāžu vadītājs Brodvejas teātros. Tagad rakstnieks dzīvo un strādā ASV Kalifornijas pavalstī, Santamonikā.

No angļu valodas tulkojusi Tamāra Liseka.

Publikācijas

Iesaki draugiem