Apraksts

Nakts. Spoži apgaismotā baseinā peld lelles. Visā mājā deg gaisma, skan Mālera mūzika, un vannā zem ūdens atrodas nama saimniece – elitārās Marsakas koledžas pasniedzēja Klēra Dimāra. Par slepkavību uz karstām pēdām tiek arestēts Igo, viens no Klēras studentiem, puisis, ar kuru viņai ir bijušas tuvas attiecības.

Taču slavenais izmeklētājs Martēns Servazs, kurš uzņemas šo lietu pēc Igo mātes Mariannas lūguma, ir pārliecināts: pasaulē ir tikai viens cilvēks, kurš spētu izdarīt ko līdzīgu. Un tas ir psihopāts Juliāns Irtmans, aukstasinīgs un nežēlīgs noziedznieks, kurš pirms pusotra gada izbēdzis no īpaši stingra režīma psihiatriskās slimnīcas.

Slepkavas medības izvēršas nežēlīgā spēlē, kurā ir daudz vairāk spēlētāju, nekā sākumā licies...

Bernārs Miņjē (Bernard Minier, dz. 1960) ir dzimis Francijā, dzīvo Pireneju kalnu tuvumā. Viņa pirmais romāns “Melnais taurenis” ir ierindojies bestselleru sarakstu topos un 2011. gadā ieguvis COGNAC kriminālromānu balvu, 2012. un 2013. gadā nominēts ELLE lasītāju balvai. Romāns “Aplī” ir B. Miņjē otrais darbs par izmeklētāju Martēnu Servazu un slepkavu Juliānu Irtmanu.

No franču valodas tulkojusi Maija Indraša.


Pēc pirmā romāna “Melnais taurenis” panākumiem tā autors Bernārs Miņjē meistarības ziņā ir tikai attīstījies. Viņš ir kļuvis par vienu no populārākajiem kriminālromānu rakstniekiem Francijā un, iespējams, drīz kļūs arī visā pasaulē.
Le Figaro

Bernārs Miņjē apliecina, ka ir izcils kriminālromānu autors līdzās tādiem meistariem kā M. Konelijs, Dž. Elrojs vai J. Adlers-Olsens. Smalki savērpta intriga, mānīgi pavedieni un negaidīti sižeta pavērsieni. Ar patiesu baudu B. Miņjē kutina lasītāju nervus. Un ar straujo tempu, rūpīgi izstrādātajiem personāžiem un drūmo, baiļpilno gaisotni šis kriminālromāns vēl ilgi paliks atmiņā.
Elle

Lasītājs ar baudu ienirst nedaudz biedējošajā pasaulē, ko radījis autors, kurš vārdus, alegorijas un metaforas izmanto ar tādu virtuozitāti, kas ir griezīga kā ledus gabals un spēcīga kā nūjas belziens. Viņš prot piesaistīt lasītāju uzmanību jau no pirmajām romāna lappusēm ar spilgto, tiešo, precīzo un pārliecinošo izteiksmes veidu.
Larepubliquedespyrenees

Slepkavības, negaidīti notikumu pavērsieni... un nebeidzamu noslēpumu jūra.
24 heurs de Lausanne

Pēc sava lieliskā romāna “Melnais taurenis” Bernārs Miņjē atgriežas ar jaunu trilleri, kas ir tikpat lielisks kā iepriekšējais. Autors kārtējo reizi liek akcentus uz nospiedošo un drūmo, gandrīz kinematogrāfisko atmosfēru. Sniegu ir aizstājis nebeidzams lietus. Tas ir kā visuresošs personāžs visas izmeklēšanas gaitā. Neizpaliek arī pārsteigumi un spriedzes mirkļi. Romāns, ko obligāti jāiegādājas un jāizlasa. B. Miņjē ir patiesa vērtība, un viņa otrais darbs ir vēl labāks par iepriekšējo.
Critiqueslibres

Iesaki draugiem